Milieuvriendelijk op reis: zo doe je het!

Het klimaat is hotter than ever, letterlijk dan. Kriebelt het toch om deze vakantie op reis te gaan? Dan hebben wij alvast enkele klimaatvriendelijke reisjes opgelijst voor jou.

Treinrondreis door Schotland

De afgelopen weken hoorde je ’t wel vaker: gebruik het openbaar vervoer in plaats van de wagen. Wat als we je nu eens vertelden dat je 9 dagen lang Schotse schoonheid kan ontdekken, mét de trein? Van Newcastle tot Edinburgh, overal valt er wel iets te beleven. Kuier rond door de mooie binnenstad, snuif de lokale cultuur op en geniet van de frisse berglucht. Eindigen doe je in Inverness, waar je de trein terug neemt naar Newcastle. Onderweg kan je nog volop genieten van het uitzicht over de Schotse Highlands voor je terug huiswaarts keert. Nog niet overtuigd? Met de trein reizen heeft heel wat voordelen. Zo hoef je nooit te tanken, heb je geen last van te weinig beenruimte en kan je ongestoord genieten. Waar kunnen we boeken?

Meer info via treinrondreis-schotland

Grand Train Tour of Switzerland

Krijg je maar niet genoeg van de prachtige natuur die de wereld ons te bieden heeft? Dan ben jij de geschikte persoon voor een bezoekje aan Zwitserland. Je zou kunnen kiezen voor het vliegtuig, maar op Omio koop je je ticket richting Bern al voor 50 euro. Koopje, toch? Eens aangekomen, heb je slechts één treinticket nodig om je hele reis te maken: de Swiss Travel Pass. Deze pas laat je toe om onbeperkt te reizen door heel Zwitserland met al het openbaar vervoer. Ben je de trein beu, dan neem je gewoon de boot zonder dat je er een cent extra voor moet betalen. Eenvoudig en goedkoop: wij zijn fan! De ideale reistijd bepaal je zelf, maar als je toch wat frisse berglucht wil inademen, ga je best voor drie weken. Zo kan je voldoende genieten van al het moois dat er te beleven valt.

Meer info via grandtraintour

Take it Izy

Ook dichter bij huis valt er heel wat te beleven. Voor een romantische wandeling langs de oevers van de Seine moet je naar de stad van de liefde: Parijs. De hoofdstad van onze Franse vrienden heeft heel wat te bieden en is makkelijker en goedkoper te bereiken dan ooit. De Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame kennen we allemaal, maar er zijn nog heel wat bijzondere plekjes te ontdekken. Zo zijn ook de Muur van de Liefde, het Musée d’Orsay en de Parijse Passages zeker een bezoekje waard! Dus… waar wacht je nog op?

Meer info via izy.com

Plan je eigen reis

Wil je wel rekening houden met het milieu, maar stippel je liever zelf je vakantie uit? Met de Interrailpas geraak je overal in Europa, van Split in Kroatië tot Ronda in Spanje. Eén treinpas opent meteen de deur naar andere culturen, nieuwe mensen en meer dan 40.000 bestemmingen in een dertigtal landen. Vergeet zeker deze handige must-haves niet! 

Meer info via nsinternational.interrail.eu

nog meer: wooninspiratie