Inspirerend lunchen bij SANBA in Antwerpen

SANBA op de Antwerpse Rijnkaai is een drie-in-één formule: coworkingplek, onbijtbar en lunchrestaurant. Of beter een vier-in-één formule: we kunnen ook interieurhotspot toevoegen. En de naam? Da’s een verwijzing naar het gebouw: de oude opslagruimte van de Red Star Line. Die heette vroeger Société Anonyme de Navigation Belgo-Américain of kortweg SANBA.

Lekker bruut

Werner De Smet, één van de oprichters van het communicatiebedrijf oona, kocht de ruimte zeven jaar geleden. Samen met het Belgische interieurarchitectenduo PJ Mares kwam de huisstijl tot stand waarin beton, groen en hout een hoofdrol spelen. Een knipoog naar het (Braziliaans) brutalisme, een architectuurstijl uit de jaren 80 waarin enorme, rechthoekige betonpartijen de binneninrichting domineren. De weelderige plantengroei zorgt voor de Braziliaanse touch. Je komt hier ogen tekort, maar de eyecather is de betonnen, zwevende bar met stalen lamellen. Na de huisstijl, kwam de zoektocht naar geschikte uitbaters. Een kolfje naar de hand van Kim Huyskens en Geoffrey Coulon, het duo achter de Antwerpse Bar LEFT.

Work, work, work

SANBA ligt middenin een kantorenzone op de Rijnkaai. Dat vraagt om een speciale aanpak: geen uitgebreide lunches, maar een snelle, lekkere en efficiënte keuken. Zachtgekookte eitjes, belegde boterhammen, soep en salade bijvoorbeeld. Working from 9 tot 5? Om 17u01 kan je hier ook terecht voor een cocktail. Naast ontbijten en lunchen kan je bij SANBA ook aan coworking doen. De procaffeinaters (mensen die pas in actie schieten na hun eerste kopje koffie) worden hier serieus in de watten gelegd met een kopje huisgebrande koffie.

Praktische info

Dagelijks geopend van 9 tot 19u.
Rijnkaai 22, 2000 Antwerpen
Je kan SANBA ook afhuren voor privé-events van 40 tot 150 personen.

Meer hotspots in Antwerpen? Die ontdek je hier.

Foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie