Logeren bij Belgen in Caballito De Mar

Soms wil je gewoon niks doen. Lees: even dippen in het water, opdrogen, lekker eten en drinken, (eindelijk) een boek lezen,… In een herhalende lus. Pakweg vier of vijf dagen lang. De spreekwoordelijke batterijen opladen. Wij gingen het doen in Caballito De Mar in het Spaanse Benissa. We deden niks. In een herhalende lus. En wat waren we opgeladen! Kunnen we dan nu terug?

Angels gather here

Met de trein naar Zaventem. Vertraging. Bagageproblemen. Hectiek. Landen in Valencia. De huurauto nemen richting het bergachtige Benissa. Bellen met een bang hartje. Dat we veel later zullen zijn en pas na middernacht zullen arriveren. De lieve stem aan de andere kant van de lijn sust dat we ons geen zorgen hoeven maken en dat iemand ons zal opwachten.

Het is pikdonker en aan de wit gekaleide muur hangt een bordje ‘angels gather here’. We lopen langs ritselende palmbomen, passeren niet één, maar twee zwembaden en arriveren aan onze kamer. ‘Het ontbijt is vanaf half 10.’ Mensen naar ons hart: uitslapen! En we kunnen niet wachten tot de zon opkomt.

Zoals in de boekskes

De geur van verse koffie, pannenkoeken en spek met eieren komt ons tegemoet. We schuiven aan aan de lange tafel, naast een koppel Belgische Caballito-habitués: ‘we zijn hier getrouwd’. In het daglicht begrijpen we meteen waarom. Wauw. Net zoals in de boekskes: paradijselijk, zen, warm, gastvrij, prachtig, rustgevend en oorverdovend stil. Dat hoor je natuurlijk niet in de boekskes, maar wat was het er stil!

Na het ontbijt begon de zalige, herhalende lus van niks doen. Aan de rand van het zwembad, in zo’n gevlochten hutje zoals je op die jaloersmakende foto’s op Instagram ziet. In de gemeenschappelijke keuken halen we tussendoor een drankje uit de honesty fridge (je naam opschrijven en wat je drinkt, cheating is bad karma). Leuke details.

Goedbewaarde geheimen

Als het niksen begint te vervelen, haalt gastvrouw Nina (een Antwerpse!) haar boekje boven: een schat aan tips, goedbewaarde geheimen en leuke adresjes. Opgevrolijkt met haar tekeningen en schetsen. We gaan voor een namiddagje SUP (stand up paddeling) in een nabijgelegen kuststadje. De zeelucht maakt ons hongerig en we eindigen in Bar La Cabana (een strandbar van dezelfde eigenaars als de Caballito) waar we ons tegoed doen aan een resem Spaanse en Thaïse tapas. Met zicht op zee en de ritselende palmbomen. We denken luidop na over een permanent verblijf in Benissa.

De herhalende lus van niks doen kan helaas niet blijven duren. Voor dag en dauw rijden we met ons huurautootje, een lunchpakket van Nina, een opgekrikt vitamine d-pijl en een warm hart terug naar Valencia. Hectiek. Bagageproblemen. Vertraging. De trein in Zaventem. Tot snel paradijs!

Praktische info

Caballito De Mar is makkelijk bereikbaar vanaf Alicante of Valencia. Een huurwagen is aangewezen, het hotel ligt vrij afgelegen in de bergen. Meer info ontdek je op www.caballito.be.

Tekst Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie