Little Brewers Winter Garden: winterse pop-up

In de voormalige fabriekshal van brouwerij De Koninck strijkt vanaf 17 november een winterse pop-up neer: Little Brewers Winter Garden. Deze gezellige wintertuin is al aan z’n tweede editie toe en net als vorig jaar ligt de nadruk op (culinair) genieten. Klinkt goed!

Culinair genieten

Vorig jaar streek Little Brewers Winter Garden (LBWG) voor het eerst neer in de stadsbrouwerij, en in geen tijd veroverde deze winterse hang-out de harten van de Antwerpenaren. Daarom blijft de succesformule dit jaar grotendeels onveranderd. Culinair genieten met ‘winterse kost’ staat centraal. Op de menukaart staan brewers bites ofwel kleine hapjes om te delen. Maar ook volwaardige maaltijden: van gekonfijt buikspek, varken aan ’t spit en rundsrib over quinoa en humus tot vegetarische pasta’s, flammkuchen en huisbereide pizza’s uit de houthoven. Honger en dorst zal je zeker niet hebben.

Zondag, brunchdag

Elke zondag tussen 10u en 14u kan je hier ook uitgebreid ontbijten. Dit jaar wordt er zelfs aan live-cooking gedaan met een focus op regionale producten en biogerechten. Voor dit ontbijt betaal je 19,50 euro. Voor kinderen jonger dan 12 jaar 9,5 euro. Reserveren is de boodschap!

Tip: omdat de initiatiefnemers zo veel mogelijk mensen willen laten genieten van hun keuken, werken ze dit jaar samen met Deliveroo. Als je geluk hebt leveren ze dus ook gewoon aan huis.

Look and feel

Industrial! LBWG vindt dan ook plaats in de garage van de brouwerij. Maar dat industriële karakter staat absoluut niet synoniem voor koel en ongezellig. Aan het plafond hangen houten paletten die dienst doen als kandelaar, de toog is een patchwork van houtsoorten en het LBWG light sign zorgt voor een feeërieke touch. En ook buiten trekken ze die sfeervolle lijn door. Paletten als zitbank, vuurtjes om je handen aan te warmen en twinkelende lichtjes.

Praktisch

Little Brewers Winter Garden (LBWG)
Van 17 november 2016 t.e.m. 19 februari 2017
Binnentuin Stadsbrouwerij De Konink
Boomgaardstraat Antwerpen

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie