Libanese foodtruck Yalla Yalla opent permanente zaak in Gent

De Libanese zussen Mona en Dalilah beslisten enkele jaren geleden om samen met vriendin Hanne hun passie voor de Libanese keuken te delen met het grote publiek. Dat deden ze jarenlang met hun foodtruck Yalla Yalla Beirut Streetfood op festivals en evenementen en sinds kort ook in een permanente, gelijknamige foodbar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yalla Yalla Beirut Streetfood (@yallayallabeirut) op

Gentse Feesten

Het verhaal van Yalla Yalla begint al in 2015 op de Gentse Feesten. Daar stillen Mona, Dalilah en Hanne de honger van de feestvierders met verse falafel, hummus en andere Libanese lekkernijen. Ondanks het half-afgewerkte naambord en verschillende elektriciteitspannes, stromen de klanten toe voor wat echt telt: huisgemaakte, verse en authentieke Libanese keuken.

Foodtruck

In 2016 toveren de dames een oud kraam om tot een foodtruck en schuimen festivals en andere evenementen af. Ze openen ook een standje in de Antwerpse foodmarket Mercado. Later volgt er één in de Holy Food Market (Gent), Hal 5 (Leuven) en De Vleeshalle (Mechelen).

Libanese mezze

Sinds begin dit jaar hebben ze ook een eigen stek in centrum Gent. En wat zijn we daar blij om! Heerlijke, smeuïge hummus, krokante, verse falafelballetjes, baba ganoush, fattoush,… Je eet je buikje hier makkelijk rond. Je kan één gerecht bestellen voor jezelf, maar het is veel leuker om in mezze-stijl de tafel te vullen met kleine bordjes om te delen. Mona, Dalilah en Hanne serveren alles op prachtige, kleurrijke aardenwerken borden.

Look and feel

Warm, gezellig, thuiskomen. Mona, Dalilah en Hanne zijn de verpersoonlijking van gastvrijheid. In de toog vooraan blinken schalen vol verse hummus en baba ganoush, want je kan hun specialiteiten ook meenemen. Op de muur springt een tekening van twee Libanese dames in het oog.

Praktisch

Donkersteeg 3, 9000 Gent
Meer info via yallayallabeirutstreetfood.com
Iedere zondag organiseren de dames een Libanees brunchbuffet. Reserveren is de boodschap!

Foto’s: Yalla Yalla Beirut Streetfood

nog meer: wooninspiratie