Lekker genieten in deze ontbijt- en brunchplekjes in Gent

Schuif je graag je voeten onder tafel en laat je je graag bedienen? Wie niet! Wij vonden deze lekkere ontbijt- en brunchplekjes waar het zorgeloos genieten is. Goeiemorgen!

Gust

Niet zo ver van de Gentse Kouter, vind je Gust, een gezellig ontbijt-, lunch- en take-away restaurant. Meteen als je de deur opent, kom je in een huiselijke sfeer terecht. Vlij je neer in de vintage zeteltjes of neem plaats aan de houten tafels met retro stoelen. Laat de geuren van de open keuken op je afkomen en ontspan. Daarvoor ben je immers naar hier gekomen! Bezieler Evi en haar team maken zoveel mogelijk in house klaar en selecteren daarbij kwaliteitsvolle, duurzame en lekkere producten. Je voelt dat hier met hart en ziel gewerkt wordt om de klanten een optimale service te bieden. Op de kaart vind je naast een lactose- en glutenvrij assortiment ook vegan opties. Ze gebruiken geen dierlijke vetten en bijna geen geraffineerde suikers. Guiltfree indeed! Heb je toch zin om te zondigen op zondag, dan kan je ook kiezen voor de guilty pleasure. Gaat je voorkeur naar sweet, salty of savoury? Tijd om het eens te komen uitzoeken!

Krijg je niet genoeg van hun smaken, dan kan je Gust ook inschakelen als catering. Met hun concept ‘De Boterhamdoos’ start je de dag meteen goed bij een ontbijtmeeting of is het een leuk alternatief voor telkens dezelfde broodjes als lunch.

Praktisch

Adres: Annonciadenstraat 4, 9000 Gent

Open: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16:00, zaterdag en zondag van 9:00 tot 16:00

Wald

Wald komt van het gelijknamige Duitse woord wat ‘bos, woud’ betekent en dat past perfect bij dit ontbijt-, brunch- en koffieadresje in de multiculturele Dampoortwijk. De wild-enthousiaste hartsvriendinnen en uitbaatsters Kim en Louise ontvangen je graag in hun groene huiselijke plantenoase. Gezelligheid, een glimlach en liefde voor lokale en artisanale producten is steeds hun uitgangspunt. Dit is het ideale adresje om lekker te ontspannen en te genieten na een drukke werkweek met een smeuïge latte of hartverwarmend eten. Er is voor elk wat wils: van soepjes met zuurdesembrood, quiche, vegan eggs tot prachtig belegde toasts. Probeer de ‘Grandma’s Blessing’, comfort food zoals vroeger bij de bomma, of ‘The Hangry’, voor de knorrende maag. Aangezien Wald zelf hun biogroenten plukt, volgt het menu het ritme van de seizoenen. Reden genoeg om terug te keren!

Op zondag laten de dames de kaart voor wat ze is en bieden zij de ‘Sunday Brunch’ aan. Onder het motto ‘Eat your heart out’ kan je je volledig laten gaan. Er is keuze uit verschillende soorten smakelijk brood, zoete ontbijtkoekjes, hoeve-yoghurt, fruit, homemade granola, allerlei verse spreads, quiches en home made seizoenssalades. Artisanaal toespijs (vis, vlees, kaas) vervolledigt het buffet en om af te sluiten zijn er steeds versgebakken pancakes. Hier kan je die grote honger duidelijk stillen! Leuk weetje: voor de kleintjes hanteren ze een ‘brave-kiennekeskorting’: t.e.m. 3 jaar eten ze gratis, van 4 tot 12 jaar rekenen ze de leeftijd x2. Vergeet niet te reserveren en daarbij te wachten op een oké van de dames, anders heb je misschien geen plaats!

Dat groen gelukkig maakt, zo denken ze er bij Wald ook over. De uitbaters helpen je graag aan plantjes zodat je thuis net zo’n mooie plantenoase kan maken. Naast eten en planten biedt Wald ook regelmatig workshops aan in een gezellige en duurzame sfeer: van plantjes verzorgen, natuurlijke dagcrèmes maken tot DIY huishoudproducten maken.

Praktisch

Adres: Dendermondsesteenweg 39/001, 9000 Gent

Open: maandag, woensdag en donderdag van 7:30 tot 18:00, vrijdag van 7:30 tot 21:00, zaterdag van 8:30 tot 18:00 en zondag van 9:30 tot 15:00

Meer hotspots?

Deze adresjes zijn ook een bezoekje waard:

  • Barbiet: gezellig plekje waar je vegan opties vindt, ook leuk als je enkel een kopje koffie of lekkere sapjes wilt drinken.
  • Franz Gustav: brunchen buiten aan de Ham? Hun zomerterras staat al klaar!
  • Pain Perdu: in hun tuin achteraan is het heerlijk vertoeven terwijl je geniet van ontbijt, brunch of lunch.

Wil je naast deze adresjes nog enkele andere hotspots in Gent ontdekken? Reserveer dan zeker een tafeltje bij een van deze 3 adresjes om  te ontsnappen aan de drukte van het Gentse stadsgedruis. Of ga naar Ma & ik voor een thuisgevoel, maar dan een beetje anders. Keuze genoeg in Gent!

nog meer: wooninspiratie