Lekkere kippengerechten bij Poule & Poulette

Weet wat je eet: we hechten er meer belang aan dan ooit. En laat dat nu net het paradepaardje (of kippetje?) zijn van Poule & Poulette. Hier staan lokale ingrediënten, dierenwelzijn en eerlijk eten centraal.

De start

Wat in 2013 begon als een traditioneel kippenkraam is intussen uitgegroeid tot een succesvol restaurantconcept op verschillende plekken in Vlaanderen. Poule en Poulette startte in Antwerpen, en breidde onlangs uit met nieuwe vestigingen in Gent en Brussel. Eigenaars Frederic en Inne hebben een duidelijke filosofie voor hun kippenrestaurants: alle kippen komen uit eigen land én volgen een eigen, volledig plantaardig voedingspatroon, vastgelegd door Frederic. ‘Weet wat je eet’ staat met andere woorden absoluut centraal bij Poule en Poulette. Het comfort, het welzijn, de levensomstandigheden en de huisvesting van de kippen worden dan ook streng bewaakt.

Op het menu

Kip aan ’t spit, natuurlijk! Maar ook vol-au-vent, geflambeerde kip, ceasersalade of een Thaise tom ka kai. Ook de gevulde seizoenskip is een voltreffer. In het voorjaar bestaat de vulling bijvoorbeeld uit groene asperges en kwarteleitjes, in het najaar wordt dat er eentje van champignon en truffels. Veggielovers komen hier trouwens ook aan hun trekken, dankzij de lekkere vegetarische gerechten van Greenway.

Kippen op een stok

Ook over het interieur van Poule en Poulette werd goed nagedacht. Zo kun je plaatsnemen in een van de boxen. Je eet dan boven en onder elkaar, net zoals kippen op een stok! Het interieur ademt verder een robuuste, industriële sfeer uit. Met veel hout en staal, zwarte accenten en betonnen vloeren wordt een trendy, urban chique sfeer gecreëerd die mooi aansluit bij de filosofie van de eigenaars. 

Praktische info: Poule en Poulette heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel en Gent. Info en openingsuren: www.poulepoulette.com

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie