Lebrunch: de nieuwe lunchhotspot in Gentbrugge

Lebrunch is een nieuwe koffie-, lunch- en brunchbar van dochter Ansofie Lebrun en mama Bernadette. Het moeder-dochterduo vult met hun zaak een grote culinaire leemte op in Gentbrugge, een deelgemeente van Gent. Daar waren tot hun komst weinig tot geen leuke eetplekjes. Nu verwent Ansofie de Gentbruggenaars in haar open keukentje met lekkers en mama Bernadette dient met een glimlach alle gerechten op.

Make-over

Ansofie en Bernadette gaven een afgeleefde hoekwoning een complete make-over. De gevel kreeg een nieuw kleurtje, een mooi naambord en werd opgesmukt met houten latten. Zelfs de voordeur kreeg een nieuwe bestemming. Binnen creëren moeder en dochter een huiselijke, gezellige sfeer met warme kleuren, hout en kleurrijk porselein.

Werelds menu

Bagels, tartines, guacamole, quiche… Ansofie deed voor het eten inspiratie op tijdens haar reizen naar Londen, Canada, New York en Costa Rica. Tweewekelijks verandert ze de lunchkaart. Voor het ontbijt serveert ze onder andere açai bowls, tartines, american pancakes en verloren brood.

Brunch

Kom op zondag brunchen en geniet van een zoet en hartig buffet met onder andere shakshuka, springrolls, pancakes, salades en nog meer lekkers van Ansofie. Er zijn twee shiften: eentje voor de ‘early birds’ en eentje voor de ‘lazy Sundays’ die graag uitslapen. Brunchen kan enkel op reservatie en kost 25 euro per persoon.

Praktisch

Leo Tertzweillaan 3, 9050 Gentbrugge
Open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 16u
Meer info via contact.lebrunch@gmail.com of 0491/14.93.70

In de buurt

Het stadscentrum is vlakbij. Na ongeveer 2,5 kilometer fietsen sta je al in hartje Gent. Hier bundelen we onze favoriete adresjes van de Leiestad.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie