Last-minute cadeautjes: 5x tips voor interieurlovers

Er bestaan twee types mensen tijdens de feestdagen: de voorbereide shopper die netjes op tijd alle cadeautjes koopt en de uitsteller die aan de vooravond van Kerstmis een lichte paniekaanval krijgt. Vooral die laatste categorie willen we nu een hart onder de riem steken. Ontdek hier leuke hotspots waar je het perfecte last-minute cadeautjes scoort voor die interieurlover in je familie.

ESPOO.

ESPOO. staat in Antwerpen al enkele jaren synoniem voor ‘new nordic design’. Omdat het tijd werd voor een groter pand verkasten ze naar de hippe Kloosterstraat. Om hun klanten nog meer te inspireren, lanceren ze nu ook ESPOO. LAB, een totaalinrichting-service waarbij ze complete ruimtes aanpakken in ESPOO-stijl.

Voor wie? Voor de liefhebber van pure, natuurlijke materialen, mooie details en vakmanschap.

Wat? Dat mapje ‘droominterieur’ op Pinterest? Je vindt het bij ESPOO. Maak je keuze uit Scandinavische woonaccessoires, meubels en verlichting van onder andere  Asplund, HAY, Muuto, Normann Copenhagen en ARTEK.

Wil je je huis een make-over geven in 2018? ESPOO.LAB doet ook totaalinrichtingen van ruimtes of woningen.

Leuk extraatje: De Kloosterstraat is een interessante en veelzijdige straat vol vintage design en mixen van stijlen. Loop dus zeker nog wat verder rond in de straat en scoor dit jaar echte pièce uniques voor onder de kerstboom.

Praktisch: Haast je snel naar de Kloosterstraat 75-77 in Antwerpen. ESPOO is open op dinsdag van 13u to 18u van woensdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u en op zondag van 13u30 tot 18u.

The Plant Corner

Interieurvormgeefster en professional plant lady Sofie Vertongen opende in 2015 de webshop Phyt waar ze epifyten of airplants verkoopt. Die kleine plantjes kan je nu ook offline kopen in The Plant Corner, samen met andere kamerplanten, succulenten, cactussen en unieke interieuraccessoires.

Voor wie? Voor plantenliefhebbers die niet noodzakelijk groene vingers hebben. De kleine airplants van Sofie hebben namelijk geen aarde nodig en kunnen lange tijd zonder water. Handig!

Wat? Naast planten scoor je in deze stadsjungle ook unieke interieuraccessoires. Grappige pot heads van Rachel Sender, minimalistisch keramiek van Studio Joop, glas-in-lood terrariums van het Londense Monti by Monti of macramé plantenhangers van Het Atelier van Eva V.

Leuk extraatje: The Plant Corner ligt toepasselijk vlakbij het hippe Groen Kwartier in Antwerpen: een groene oase van een woongebied middenin de stad.

Praktisch: The Plant Corner, Isabellalei 144, 2018 Antwerpen. Geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag van 11u tot 18 u. Zaterdag van 10u tot 17u. Zondag en maandag gesloten.

Charlie’s World

Voor wie? Voor online en offline liefhebbers van Belgisch design en originele vintage stukken.

Wat? Charlie’s World is geen klassieke interieurzaak. De klemtoon ligt hier op beleving. In het prachtige herenhuis wordt elke kamer aangekleed zoals het thuis zou kunnen zijn. Shop hier grote en kleine meubelen, accessoires, maar ook planten, boeken en stationary. 

Leuk extraatje: Charlie’s World wil een platform bieden voor jong talent op vlak van muziek, design, fotografie en kunst. In die geest worden er regelmatig activiteiten zoals foto-exposities, huiskamerconcerten, vernissages of workshops georganiseerd.

Praktisch: Stap binnen in de wereld van Charlie in de Kortrijkstraat 15 in Deinze. Open op dinsdag en woensdag van 10u tot 12u en van 13u tot 18 u, donderdag en vrijdag van 11u tot 13u en van 14u tot 19u, zaterdag van 11u tot 13u en van 14u tot 18u. Zondag en maandag gesloten.

Nog meer interieuradresjes

KEET in Rotterdam is een drie-in-één-concept: winkel, pop-up en café. KEET biedt jonge ondernemers, designers en webshops een fysiek verkoopplatform aan. Het resultaat is een wisselende collectie van inspirerende producten en labels. Daarnaast kan je er ook terecht voor een (h)eerlijke kop koffie en zelfgemaakt lekkers.

Bar Copine in Lokeren is een rasechte conceptstore vol design, interieuraccessoires (Hay, Serax, House Doctor,..), kledij (Clio Coldbrenner, Oh My Bag,…) en verzorgingsproducten waar je óók iets kan eten en drinken.

Tekst en foto’s 2 en 3: Isa Naeyaert | foto 1: Diane Hendrix

nog meer: wooninspiratie