Koffie met een plus bij Full Circle Coffee in Gent

Na twee succesvolle pop-ups ruilden Barista Yf Feller (ex-Labath) en Elke Vanderper begin april hun nomadisch koffiebestaan in voor een vaste stek in de Zuidstationstraat in Gent. Full Circle Coffee is niet zomaar een koffiebar, het is de eerste 100% plant-based bar in ons land.

100% plantaardig

Misschien moeten we dat even uitleggen, een plant-based koffiebar. Bij Full Circle Coffee is alles plant-based of plantaardig, dus ook de melk in je koffie. Een cappuccino drink je hier dus niet met dierlijke koemelk, wel met havermelk. Een veganistische koffiebar als het ware. Yfs en Elkes specialiteit is filterkoffie, met de hand opgegoten volgens de regels van de kunst, rekening houdend met de juiste verhoudingen en temperaturen. En alles start natuurlijk met goede koffie; die halen ze bij de Amsterdamse branderij White Label Coffee. Bestel een koffiekoek van bakkerij Frimout, een gerechtje van Moor&Moor of een plantaardig dessertje van Vegamuze bij je bakje troost.

De cirkel is rond

De naam Full Circle Coffee verwijst naar een 1350 km lange autosnelweg die volledig rond IJsland loopt: full circle. Yf en Elke volgden die route tijdens hun huwelijksreis. Het bleek de perfecte inspiratiebron voor hun nieuwe koffiebar.

Look and feel

Full Circle Coffee is centraal gelegen in Gent, op een boogscheut van het Woodrow Wilsonplein (‘Zuid’) en vlakbij de gloednieuwe stadsbibliotheek De Krook. Het wemelt hier van de studenten, shoppers en toeristen, snakkend naar een dosis cafeïne. Full Circle Coffee koos dus de perfecte locatie uit als je ’t ons vraagt. Het pand is licht. De witte tegeltjes, betonelementen en het hout bezorgen Full Circle Coffee hoogstwaarschijnlijk een vermelding in je Instagramfeed: knap! Sip van een kopje koffie in een van de retro zetels of kies een zonnig plekje uit op het terras.

Praktisch

Adres: Zuidstationstraat 5, 9000 Gent

Geopend op weekdagen van 7u30 tot 18u, tijdens het weekend van 10u tot 18u

Tekst: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie