Heerlijke koffie bij Pinterestwaardige koffiebar Cocotine in Gent

De Gentse Muide is niet meteen de populairste buurt van Gent. De meeste restaurants en koffiezaken vestigen zich in het centrum van de stad. Onterecht vond Ebru Palit en zo opende de 27-jarige communicatiespecialiste begin juli 2017 haar Pinterestwaardige koffiebar Cocotine in de Leithstraat.

cocotine gevel

Concept coffee

Cocotine verwijst naar concept coffee. Ebru biedt namelijk meer aan dan een simpel bakje troost. Met een opleiding als barista op zak, maakt ze aan haar La Marzocco – een shiny espressomachine – heerlijke koffieklassiekers als Espresso, Ristretto, Lungo, Cappuccino en Latte Macchiato. Maar je kan ook lekker avontuurlijk doen met een Cocotine’s Latte Espresso Doppio met gestoomde kokosmelk en pure chocoladevlokken. Daarnaast is er ook organische thee of infusies, warme dranken zoals een Fluffy Vanilla (warme melk met vanille en topping van marshmallows) en vers vruchtensap. De hele dag door kan je ook gezonde hapjes bestellen zoals een toast met gegrilde courgette, aubergine, paprika, feta en pijnboompitten of een boterham met olijventapenade, sjalot, kerstomaat, tonnato saus, kappertjes en rucola. Zoetekauwen nemen best even een kijkje en de koeltoog vooraan.

cocotine interieur 1

Look and feel

Zachte tinten en pastelkleurtjes zetten de toon. Een mooi contrast met het industriële betonnen plafondgewelf en de ruwe bakstenen muur. Ebru’s inspiratiebron? De vele lofts in de buurt. In haar koffiebar wou ze datzelfde loftgevoel doortrekken. Toen ze tijdens de verbouwingen het prachtige betonnen plafondgewelf ontdekte en de ruwe bakstenen muur, kon haar geluk dan ook niet op.

Tip: Je kan hier ook aan co-work doen. Perfect als je ’t ons vraagt met zo’n lekkere koffie erbij. Een vintage rek doet ook dienst als mini-winkel met koffiehebbedingen.

cocotine interieur 2

Praktisch

Open van dinsdag tot zondag van 10u tot 19u.
Leithstraat 51, 9000 Gent

Foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie