Klassiekers bij familierestaurant Fons in Antwerpen

Na negen jaar gooit restaurant en gevestigde waarde ’12, Place du Marché’ het over een andere boeg. Het interieur én de menukaart kregen een make-over. Familierestaurant Fons is geboren!

Een frisse start

Broer en zus Thomas en Charlotte openen negen jaar geleden restaurant 12, Place du Marché vlakbij het Theaterplein in Antwerpen. Het restaurant groeide door de jaren heen uit tot een gevestigde waarde in de buurt. Maar toen werd het tijd voor iets nieuws. “We hadden de indruk dat de drempel te hoog was, zonder dat zelf echt gewild te hebben”, zegt Thomas. “Vooral de menu’s met vier en vijf gangen schrikten de passanten af, terwijl je ook gewoon een snelle hap kon bestellen voor een voorstelling in de Arenbergschouwburg of de Stadschouwburg hier om de hoek.”

Paradijselijk interieur

Dus kreeg het restaurant begin dit jaar een complete make-over. De zwarte tafels werden ingeruild voor houten exemplaren en de muren kregen rustieke groene tinten en behang met paradijsvogels en mandrilapen. De sofa’s werden overtrokken in velours. Het resultaat is een rustig, luxueus en warm interieur waar je gerust urenlang kunt tafelen.

En een gloednieuw menu

Ook het menu werd in een nieuw jasje gestopt. Thomas: “Daarvoor hebben we aandachtig geluisterd naar de klanten, want in de negen jaar dat we hier zitten, is het uit eten gaan veranderd.” Er is nu een specifieke lunchkaart met broodjes en salades, en kleine hapjes om te delen. Wie dus een bezoekje aan het theater gepland heeft, kan hier terecht voor een snelle, lekkere maaltijd.

En de naam, tenslotte? Die komt van de opa van Charlotte en Thomas, (Al)Fons. Als geen ander toverde die de zaligste klassiekers op tafel op woensdagmiddag. Kwaliteitsvolle gerechten met een centrale plek voor lokale producten, en dat alles in een Pinterestwaardig interieur: wij zijn alvast verkocht!

Praktisch

Nieuwstad 12, 2000 Antwerpen
Woensdag tot zaterdag: 12u – 15u en 18u – 22u. Zondag, maandag en dinsdag gesloten.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie