Kijken en snuisteren in Den Atelier van Amandine

Hou je van unieke interieurobjecten en stationary met een knipoog, dan moet je zeker eens naar Den Atelier van Amandine gaan. Bezielster Régine (die je misschien nog kent van ‘De Tafels van Amandine’) verwelkomt je met plezier in haar inspirerende conceptstore.

Van hobby naar conceptstore

Régine is altijd gepassioneerd geweest door gezellig tafelen. Voor haar geen uren zwoegen in de keuken, maar wel vrienden en familie ontvangen en in de watten leggen. Samenzijn rond een mooi gedekte tafel en genieten van eenvoudige, lekkere kost is wat haar betreft het toppunt van gezelligheid. Wat begon als een voorliefde voor inspirerend gedekte tafels met een persoonlijke touch, mondde uit in stylingaanvragen, workshops tafeldekken, een boek ‘De Tafels van Amandine‘ én twee gelijknamige winkels in hartje Antwerpen.

De liefde voor mooie tafeldecoratie groeide dus uit tot een algemene passie voor interieur. Na de twee winkels in hartje Antwerpen was het dan ook tijd voor een nieuwe, eigen, unieke plek. Een conceptstore waar Régine ook zelf zou kunnen creëren en mensen inspireren met haar unieke stijl en voorliefde voor vintage. Dat werd Den Atelier van Amandine: een knusse winkel op de Wilrijkse Jules Moretuslei.

Grote én kleine labels

In Den Atelier van Amandine vind je een mix van gevestigde waarden zoals Serax en HK Living, maar ook een heleboel kleine labels van creatieve starters. Régine wil een platform bieden voor kleine labels en opkomend talent. Of dat nu grafisch ontwerp, fotografie, muziek of koken is. Dit is zo’n winkeltje waar je lekker kunt snuisteren en ontdekken. Originele boeken, grappig kaartjes, deco-objecten of een unieke vintage vondst van Régine: alles is er. Wip ook zeker eens binnen als je nog op zoek bent naar een origineel cadeau. Régine maakt er een pakje van dat bijna te mooi is om uit te pakken!

Praktisch

Jules Moretuslei 402, 1610 Wilrijk. Open van dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie