Italiaanse gezelligheid bij Pici in Antwerpen

Heerlijk verse pasta én genieten op z’n Italiaans? Dat kan bij Pici, een gloednieuwe hippe hotspot in Antwerpen voor echte pastaliefhebbers. Bewonder hoe de huisgemaakte pastaslierten in het midden van de zaak uit de pastamachine glijden, ontspan op het zonovergoten terras en geniet van verrukkelijke pastagerechten midden in ’t stad.

Verser dan vers

Verse producten en gerechten staan bij Pici centraal. En dat mag je heel letterlijk nemen: de pastamachine staat midden in het restaurant zodat je zelf kan zien hoe de chefs de heerlijk goudgele pasta draaien. De échte authentieke Italiaanse keuken dus! Bij Pici worden alle gerechten bovendien bereid met biologische groenten en kruiden van boer Bram en boer Sjarel. Heerlijk én eerlijk.

Pasta per favore!

Pici heeft bewust gekozen voor een kleinere menukaart om zo de versheid en kwaliteit van alle producten te verzekeren. Je kan kiezen uit een achttal pasta fresca, van een klassieke penne all’arrabbiata tot een verrassende pici cacio e pepe. De onmisbare Italiaanse antipasti staan natuurlijk ook op het menu. Voor de zoetekauwen die nog geen genoeg kunnen krijgen van al die Italiaanse passie, zijn er ook hemelse dolci. Ga voor de huisgemaakte tiramisu of een romige panna cotta en geniet nog heel even verder.

Smaak

Niet alleen het eten, ook het interieur is meer dan smaakvol te noemen. Binnen snuif je de gezelligheid op in een licht interieur met een industriële touch, buiten geniet je op een aantrekkelijk groot terras vlak voor een prachtig, authentiek pand. Droom er even weg, met een prosecco of cappuccino. Samen met je lief, je gezin of de hele familie. Zoals de Italianen dat zo goed kunnen.

Praktisch

Dageraadplaats 13, 2018 Antwerpen
Maandag tot donderdag open van 12u tot 14u en van 17u30 tot 21u30, vrijdag van 12u tot 14u en van 17u30 tot 22u
Zaterdag open van 17u tot 22u en zondag van 12u30 tot 20u30

Foto’s: Senne Van der Ven

nog meer: wooninspiratie