Reis naar India bij Mission Masala in Antwerpen

In Mission Masala op de Antwerpse Troonplaats serveren uitbaters Pavan en Tim Indische gerechten in een trendy, urban interieur. Traditionele klassiekers krijgen hier een stoere, moderne update.

Van lovestory naar foodtruck

Tim (een Antwerpse DJ met een liefde voor foodtrucks) en Pavan (een Londense foodie met Noord-Indische roots) leerden elkaar dertien jaar geleden kennen op het festival Laundry Day. Intussen zijn ze getrouwd én bundelden ze hun krachten ook professioneel. Een foodtruck met Indian food lag voor de hand: Pavan leerde de geheimen van de Indische keuken van haar moeder en Tim organiseerde mee het eerste foodtruckfestival van België. Vier jaar geleden startten de twee een eigen foodtruck die Mission Masala gedoopt werd. Twee jaar later kwam er met Bombay BBQ een tweede bij. Samen deden ze heel wat festivals aan zoals Pukkelpop, Gent Jazz en -om de cirkel rond te maken- Laundry Day.

Nu ook een vaste stek

Pavan woont intussen 13 jaar in België. In die tijd kreeg ze van vele (voornamelijk Engelse) expat-collega’s regelmatig de vraag waar in Antwerpen je terechtkunt voor een goeie Indische curry. Het antwoord moest Pavan vaak schuldig blijven. Tegelijkertijd werd aan de foodtrucks regelmatig de vraag gesteld of er ook een restaurant was om van al dat lekkers te kunnen genieten. Een vaste stek voor Mission Masala leek dus een logische volgende stap.

Het concept: spicy food gemixt met urban coolness

De voorbije jaren zagen Pavan en Tim een aanzienlijk stuk van de wereld. Ze proefden gerechten van over heel de wereld en namen al die ervaring en inspiratie mee naar hun eigen droomplekje. Het resultaat zijn oerdegelijke Indische klassiekers in een modern jasje, geserveerd in een trendy urban interieur met een knipoog naar het kleurrijke India. Binnenstappen in Mission Masala voelt als een rechtstreekse reis naar het kleur-, geur- en smaakrijke Mumbai!

Praktische informatie: dinsdag tot zaterdag: 13u-23u. Troonplaats, 2018 Antwerpen.

Tekst Sanne De Lee | Fotografie Gilles Draps

nog meer: wooninspiratie