Hümm: de eerste hummusbar in België

Dé dip van het moment is ongetwijfeld hummus. Frederik en Frances surfen sinds oktober mee op de populariteit van de Midden-Oosterse dip en wijden zelfs een hele zaak aan het goedje: Hümm.

Single dish restaurant

Hümm in Antwerpen is wat we een ‘single dish restaurant’ noemen. Een restaurant dat zich op één gerecht focust. In het geval van Frederik en Frances is dat hummus. Maar liefst 12 verschillende soorten kan je er op de kaart vinden. Van curry- en rodebiethummus over basilicumhummus tot chocoladehummus. Je kan de delicieuze dip meenemen naar huis of er ter plaatste van genieten. Bij het ontbijt in een hartige shashuka, bij de lunch op een flatbread of bij de apero. Vergis je niet: hummus mag dan wel een Libanese lekkernij zijn, Hümm is geen traditioneel Libanees restaurant. Het is een hedendaagse lunchbar die zowel Aziatische, Midden-Oosterse als Europese smaken op een verrassende manier combineert.

Zuid-oost Azië

En waar komt die liefde voor hummus vandaan? Frederik begon zijn culinair avontuur in de Brusselse gastronomie en reisde nadien door Azië en Australië, waar hij meedraaide in het bekende fusionrestaurant Chin Chin in Melbourne. Frances richtte enkele jaren geleden Thuisafgehaald België op, een virtueel platform om maaltijden te delen. Ze ontmoetten elkaar in Zuid-Oost Azië en werden verliefd. Op elkaar, op het idee van een eigen zaak en op hummus. Ze besloten een menu te creëren rond de populaire dip en zo geschiedde: de hummusbar was een feit!

Smoorverliefd

Ga zeker eens lang bij Hümm en word net zoals Frederik en Frances smoorverliefd op hummus. De kans is groot dat je ook knikkende knieën krijgt van hun interieur. Wat. een. plaatje. Gepolierde beton zet een strakke ondertoon. Oude schoolstoeltjes zorgen voor een speelse twist en exotische plantenweelde en kleurrijke kussens voor zachtheid. In het midden van de zaak trekt de gigantische pivoterende glazen deur de aandacht.

Leuk extraatje

Hümm gebruikt glazen bokalen en stimuleert de klanten om hiermee af te halen. Geen bokaal in huis? Geen nood: ze voorzien ook ecologisch afbreekbare verpakkingen als alternatief. Er is gratis water voor iedereen; dat vinden Frederik en Frances een basisrecht.

Praktisch

Kronenburgstraat 90, 2000 Antwerpen.
Maandag en dinsdag gesloten, woensdag tot vrijdag open van 9u tot 18u30, zaterdag en zondag open van 9u tot 15u30.

Tekst: Isa Naeyaert | Tekeningen aan de muur: Stephanie Weckx

nog meer: wooninspiratie