Hotspots: 5 strandbars in Nederland waar het deze zomer ultiem luieren is

Of Nederland nu zucht onder een hittegolf of het juist een klassieke Nederlandse zomer is (lees: een schamele 18 graden en miezerregen): bij een strandbar is het altijd goed toeven. Zeker wanneer je neerstrijkt bij eentje uit dit rijtje.

1. Bernie’s Beach Club

Hou je van het strand, maar minder van de zee? Als in: doe jou maar een zwembad zonder zand dat je een jaar later nog terugvindt in je schoenen en strandtas? Dan is Bernie’s Beach Club een goede optie. Hier vind je namelijk niet één, maar twee (zoete) zwembadbaden en kun je eindeloos luieren op een van de strandbedjes. De sous-chef werkte 14 jaar in een met een Michelinster bekroond restaurant, dus als je zin hebt in een snelle daghap is dit misschien niet de plek waar je moet zijn. Met tafels gedekt in wit linnen en flessen Veuve Cliquot is de sfeer heel Frans. En dat gewoon in Zandvoort.

2. Ajuma

Natuurlijk mag en kan het Zandvoortse Ajuma niet in dit lijstje ontbreken. Deze beachclub werd onder handen genomen door onze vtwonen stylisten en eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er zijn. Hier komen de relaxte sfeer van het strand, de gastvrijheid van Ajuma en het smaakgevoel op interieurgebied van vtwonen allemaal samen. Smul van de Aziatische snacks en -gerechten en maak tussen het genieten door vooral een foto. Ajuma is namelijk heel Insta-waardig. Vergeet je niet de foto te taggen met #vtwonenajumabeach?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Do you have plans for dinner tonight?

Een bericht gedeeld door AJUMA (@ajumabeach) op

3. Tulum Tulum

Tulum Tulum in Noordwijk is naast een ongedwongen strandbar ook een lust voor het oog. Dankzij de natuurlijke materialen is het net alsof je op Bali verpoost (welja, als je je ogen een beetje samenknijpt). Ontbijt hier met een acai bowl, eet tijdens de lunch heerlijke vis en bestel een fris drankje om af te koelen. Als je echt fan bent, kun je hier ook romantisch trouwen in een heuse beachvilla.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Woehoe only 1 day left! ?

Een bericht gedeeld door Tulum (@tulumnoordwijk) op

4. Timboektoe

Bij Timboektoe in Velsen-Noord staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo hoog dat ze er de Gaia Green Award mee wonnen. Naast lekker luieren kun je hier ook met de voetjes van de vloer. De strandbar organiseert regelmatig feestjes die de perfecte afsluiting zijn van een rozige zomerdag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

En dat op een dinsdag?#timboektoe #bootje #kijken #goodlife #wijkaanzee #zomer

Een bericht gedeeld door Timboektoe Beach (@timboektoebeach) op

5. Winter Lodge

Weer of geen weer: bij Lodge in Noordwijk kun je altijd neerploffen. Het is een van de weinige strandbars die ook open is wanneer het eigenlijk nog net te fris is om buiten te zitten. De hele dag blijven plakken is geen probleem, want ze zijn van half 9 ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts geopend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Magic lights on your saturdaynight ?

Een bericht gedeeld door Winter Lodge (@lodgenoordwijk) op

Foto 1 Styling: Kim van Rossenberg | Fotografie: Sjoerd Eickmans

nog meer: wooninspiratie