Hotspots in Cambridge: onze favorieten

Zin in een tripje naar Engeland, maar wil je het drukke Londen vermijden? Trek dan eens naar Cambridge, de wereldberoemde universiteitsstad op slechts een uurtje van de Britse hoofdstad. De historische gebouwen en typische Engelse sfeer lijken je mee te nemen in een Harry Potter-film. Om je helemaal te overtuigen zijn hier onze favoriete hotspots in Cambridge die absoluut een bezoekje waard zijn.

Stir

Lekker ontbijten in Cambridge doe je bij Stir, een hippe ontbijt- en brunchbar vlak buiten het centrum. Stir is vooral geliefd bij locals die er snel binnenspringen voor de heerlijke koffie gemaakt van bonen van een bekroonde branderij uit de buurt. Rustig smullen van de breakfast bagels (ook van bij lokale handelaars!) doe je in een van de zachte zeteltjes. Stir is daarnaast ook een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners. Zo organiseren ze verschillende activiteiten – denk aan yogasessies, pilates en kleuterkunst – die de locals dichter bij elkaar moeten brengen. Wil je deelnemen aan een activiteit? Check dan even de grote krijtmuur in het midden van de zaak voor de kalender.

Praktisch: 253 Chesterton Road, Cambridge CB4. Open van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 17:00, zaterdag van 8:00 tot 18:00, zondag van 9:00 tot 17:00.

Bread & Meat

Bread & Meat is een van de meest eenvoudige én populaire concepten in Cambridge. In dit kleine, verborgen zaakje midden in het centrum vind je volgens locals de beste sandwiches van de hele stad. De mooie wit betegelde muur achterin de zaak valt meteen op. Je waant je zo in een Britse slagerij! Oude schoolstoeltjes en grote industriële lampen geven het interieur een stoere toets. Bij een bezoekje aan deze hotspot moet je echt de porchetta sandwich bestellen, het iconische broodje dat heel geliefd is onder de studenten van Cambridge.

Praktisch: 4 Bene’t Street, Cambridge CB2. Maandag tot donderdag open van 11:30 tot 20:00, vrijdag en zaterdag van 11:30 tot 21:00, zondag van 11:30 tot 17:00.

Old Bicycle Shop

De oudste fietsenwinkel van Engeland (Charles Darwin kocht er ooit zijn fiets!) sloot in 2013 haar deuren. Even later heropende de zaak weer, maar dan als restaurant. De geschiedenis van het pand zie je overal nog terug: oude fietsonderdelen krijgen nu een decoratief doel. Ooit al eens een ‘gewei’ van een fietszadel en stuur gezien?

Even mooi als het interieur is de menukaart. Bij Old Bicycle Shop vind je typisch Engelse gerechtjes maar met een hippe én gezonde twist, bovendien ook perfect geschikt voor vegetariërs en veganisten. Liever lekker brunchen? Old Bicycle Shop is een van de weinige zaken in Cambridge waar je iedere dag van de week terecht kan voor een heerlijke brunch.

Praktisch: 104 Regent Street, Cambridge CB2. Open van maandag tot zondag van 09:30 tot 23:00.

Foto’s: 1. Mystery Ltd. voor Stir – 2. Best of England – 3. Old Bicycle Shop

nog meer: wooninspiratie