Hotspot: Stable Restaurant in Edegem

Kasteeldomein Hof ter Linden in Edegem is een pareltje rijker. Restaurant Stable nestelde zich onlangs in het voormalige koetshuis. Een culinair paradijsje met tonnen karakter.

Spel van licht en donker

What’s in a name… De voormalige stallen van het 17e eeuwse kasteeldomein Hof ter Linden doen dienst als sprookjesachtige achtergrond voor het gloednieuwe restaurant Stable in Edegem. Architect Dieter Vander Velpen toverde de oude, versleten stallen om tot een eigentijdse plek met tonnen karakter. Van der Velpen liet zich inspireren door de omliggende natuur en uiteraard ook het historische karakter van het pand. De basis is een ruw kader waarbinnen slim gespeeld wordt met licht en donker. Pure, eerlijke materialen zoals brons, natuursteen en hout komen als rode draad terug in het interieur. Het resultaat is een verrassende, karaktervolle setting met veel oog voor kwaliteit, vakmanschap en detail.

Recht voor de raap

Achter het fornuis bij Stable? Njegos Kalicanin, die prat kan gaan op jarenlange hoogstaande culinaire ervaring (zoals brasserie Pastis in Mortsel). De chef houdt van pure, intense smaken. Intuïtief en rechttoe rechtaan. Een beetje zoals hij zichzelf zou omschrijven. Stable werkt met een vast menu aan 59 euro. De chef ‘takes the lead’, en da’s maar goed ook. Want hier kun je terecht voor échte culinaire verwennerij.

Praktisch

Drie Eikenstraat 1
2650 Edegem
Open: woensdag tot zaterdag van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00
Zondag tot dinsdag gesloten

nog meer: wooninspiratie