Norma in Gent: genieten op het ritme van de seizoenen

Baan je een weg door de drukke, Gentse Veldstraat naar dat zijstraatje. Komaan, je kan het! In de Bennesteeg, en meer specifiek bij Norma, kan je even ontsnappen aan dat gekrioel van slenterende dagjestoeristen en window shoppers. Het is een vier-in-één-concept: ontbijt, lunch, koffie en apéro. Ter plaatse of take away. Bij Norma eet je op het ritme van de seizoenen met verse en lokale producten van gevestigde Gentse waarden of jonge ondernemers.

Minimalistisch mooi

Net zoals het straatje waarin het zich bevindt, is Norma rustgevend. Geen poespas, maar strakke lijnen gecombineerd met enkele blikvangers. De smaragdgroene toog, de ruwe bakstenen muur of de minimalistische, toch opvallende neonlamp.

Seizoensspecialiteiten

De kaart volgt het ritme van de seizoenen. Dat betekent dat je regelmatig moet terugkeren om de nieuwe seizoensspecialiteiten te proeven. Norma serveert comfort food op Belgische herfstdagen, lekker luchtige gerechten tijdens de zomer en spannende, verrassende bordjes in de lente. En voor we het vergeten: droge worst! Want een apéro zonder een stukje Gentse droge worst en een dot mosterd is gewoon ondenkbaar.

Leuk extraatje

Ook na de openingsuren, wanneer je iets te vieren hebt, helpen de dames van Norma je met een aangepaste feestformule.

Praktisch

Bennesteeg 20, 9000 Gent

Norma is open van dinsdag tot vrijdag van 9u30 tot 18u. Op zaterdag van 9u tot 18u en op zondag van 9u tot 15u. Maandag gesloten.

In de buurt

Niet zo ver van Norma opende enkele weken geleden Chez Claire, hét adres voor luxe-éclairs. En niet alleen de patékes, maar ook het interieur is hier om op te eten.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie