Hotspot: lekker vegan lunchen bij Het Strand in Leuven

Vergeet Oostende, deze zomer willen we naar Het Strand van Leuven. Hier geen zandkorrels of halfnaakte zonnekloppers, maar heerlijke vegan en vegetarische gerechten van Jannes Jaspers en Annelore De Wit. Het Strand bevindt zich boven Cinema ZED. Na de film zak je af (of beter: klim je op) naar Het Strand voor een cinematografische nabespreking, een drankje en een hapje. Het gloednieuwe café-restaurant is rechtstreeks verbonden met de foyer van de bioscoop.

Zomerse sferen

Aloha! Je voelt hier dan wel geen zand tussen je tenen, maar die tropical vibe is niet ver weg. Jannes en Annelore kozen voor een tiki-achtige bar met verticale, houten balkjes. De combinatie met de betonnen wanden en pilaren zorgen voor een eclectische mix.

Duurzaam eten

Het Strand serveert enkel vegetarische en veganistische gerechten. Jannes en Annelore – zelf twee vegetariërs – willen zo hun impact verkleinen op het milieu. Ze presenteren een duurzame menukaart met zoveel mogelijk Belgische en lokale producten. Een boterham met walnotenpaté en uienconfituur, rijkelijk gevulde salades met seizoensgroenten, soep,…

Leuk extraatje

Op termijn willen Jannes en Annelore ook events in Het Strand organiseren; een optreden of een (foto)tentoonstelling. Of het WK voetbal op groot scherm!

Praktisch

Tiensestraat 138, 3000 Leuven.

Het Strand is open van dinsdag tot vrijdag van 11u30 tot 1u30. Op zaterdag en zondag van 17u tot 1u30. Gesloten op maandag.

In de buurt

Loop ook even langs bij Koffie en Staal, de meubelwinkel annex koffiebar annex juwelenwinkel van Lino en Nouchka in de Mechelsestraat 140.

Tekst Isa Naeyaert | Foto’s Birgit Sterckx

nog meer: wooninspiratie