Hoeked Doughnuts in Antwerpen: we’re hoeked!

In hun bakkerij in het Oost-Vlaamse Grembergen was het op zondag altijd over de koppen lopen. Toch hadden Joris (43) en Caroline (41) zin in een nieuw avontuur. En vooral zin in donuts. Ze trokken naar hartje Antwerpen om er een donutshop te openen: Hoeked Doughnuts. En dan hebben we het niet over een ordinaire supermarktdonuts maar over knapperige, kraakverse, hoekige (vandaar hoeked, snap je?) kunstwerkjes vol smaak. We’re hoeked!

Van patissier naar doughnutier

Joris ging van patissier naar doughnutier. Want ook dat is een vak apart. ‘Donuts vind je overal: in de buurtwinkel, in het benzinestation,.… Maar ik wil me onderscheiden door mijn eigen creatie te maken. Ik stel zelf het recept samen, maak ze elke dag vers en ook de toppings en vullingen zijn huisbereid’, legt Joris uit. Zijn métier als patissier komt in zijn nieuwe zaak dus bijzonder goed van pas.

Salted caramel, Matcha Ganache, Vanilla Glaze

Is het voor jou even moeilijk om dit te lezen als het voor ons is om te schrijven? Maar het water loopt ons al in de mond! Sommige donuts maakt Joris met speltmeergranenbloem en hij gebruikt ook Zusto, een Belgische suikervervanger. Bepaalde donuts in het aanbod zijn lactosevrij. Joris respecteert de rusttijden van het deeg omdat dit erg bepalend is voor de smaak. Daarnaast worden de toppings en vullingen bereid met kwalitatieve grondstoffen. Een typisch Amerikaanse snack wordt op die manier een knap staaltje Belgisch vakmanschap.

Terwijl Joris de donuts maakt, staat Caroline achter een impressionante, kleurrijke toonbank. Kies uit klassiekers als Vanilla Glaze, Chocolate en Blueberry. Of ga voor een donutversie van een Boule de Berlin of Crème Brûlée. Maar er zijn ook specials als Cinnamon Sugar, Salted Caramel, Speculoos en Matcha Ganache. Naast het vaste assortiment is er ook een wisselend aanbod van hartige donuts of ’guest doughnuts’. Allemaal kraakvers, kleurrijk en hoekig. Bijna te mooi om op te eten. Met de nadruk op bijna.

You donnut have to wait

Hoeked Doughnuts is vooral gericht op take-away. Als je weet wat je wil, bestel je gewoon buiten aan het raam. Twijfelaars kunnen eerst binnen nog meer twijfelen voor de toonbank. In de kleine, hippe shop staan ook enkele krukken als je graag ter plaatse van een donut wil genieten. Al dan niet met een heerlijke koffie, een homemade icetea of een Ritchie-limonade.

Look and feel

Het pand ligt midden in de Antwerpse winkelbuurt. De oude zwart-wit getegelde vloer in het gebouw werd behouden. Designstudio Pinkeye nam het concept en de branding voor z’n rekening. Voor het ontwerp van de shop koos het Antwerpse ontwerpbureau voor pastelkleuren zoals vanille, pistache en framboos in combinatie met goud en chocoladebruin.

Praktisch

Geen zin om aan te schuiven of heb je een grote bestelling? Geef je bestelling dan per e-mail door via info@hoeked.be. Via Deliveroo kan je donuts bestellen én thuis laten leveren in de omgeving van Antwerpen. Een donut zonder vulling heb je voor €2,90. Voor 50 cent extra, krijg je een gevulde donut. Studenten krijgen korting.

Adres: Oudaan 4, 2000 Antwerpen

Openingsuren: dinsdag tot zaterdag van 7u30u tot 17u30 (ook open op de eerste zondag van de maand)

Je kan Hoeked Doughnuts ook volgen op Facebook of Instagram.

Tekst: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie