Ho-Ho-Houtbaar: maak dit jaar zelf kerstcadeautjes

Wat als… je dit jaar nu eens zélf kerstcadeautjes maakte? Een prachtig houten dienblad en een schaaltje van perelaar bijvoorbeeld. Ja, zelfs jij met je twee linkerhanden! Houtbaar organiseert namelijk een workshop waar je alles stap voor stap leert. En op het einde van de rit neem je je creatie vol trots mee naar huis.

Workshop dienblad maken

Houtbaar wil een antwoord bieden op de wegwerpmaatschappij. Daarom organiseren ze dynamische workshops houtbewerking waar je zelf een bruikbaar meubelstuk leert maken uit duurzame en houdbare materialen. Ze betrekken je actief bij het productieproces in de workshop en zo komt het besef dat een product niet in 1-2-3 wordt gemaakt, maar de figuurlijke bloed, zweet en tranen kost.

In de workshop op 11 en 18 december leer je een dienblad maken. Met behulp van stoom buig je zelfs een opstaand randje rond je dienblad. Terwijl de lijm droogt, leer je met de guts (dat woord leggen ze je wel uit) een schaaltje maken. Dat doe je – gelukkig – allemaal niet alleen. Je wordt vakkundig bijgestaan door Ambet (meubelmaker en ontwerper), Jakob (instrumentenbouwer) en Paul (industrieel ingenieur en bootbouwer): drie hout lovers en handige Harry’s. Dankzij hun begeleiding maak je een onbeperkt houdbaar meubel, dat mooi én functioneel is. Een geweldig kerstcadeau om mee te scoren bij de (schoon)mama als je ’t ons vraagt.

Voorkennis in houtbewerking is geen must. Maar je mag er niet vies van zijn om je handen vuil te maken. 

Praktisch

Ho-Ho-Houtbaar workshop: schrijf je snel in om je plaatsje te verzekeren!
Zondag 11/12 en 18/12 telkens van 18u tot 22u
‘In de ruimte’, Franse Vaart 28, 9000 Gent

Bron: Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie