Hippe patékes bij Chez Eclaire in Antwerpen en Gent

Na de hotdog, de hamburger en de macaron, krijgt nu ook de éclair een luxueuze make-over. Bij Chez Claire zijn deze gebakjes bijna te mooi om op te eten!

Eclairs als minikunstwerkjes

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde ken je misschien wel van Wasbar, de wasserette waar je ook kunt blijven hangen voor een hapje en een drankje. Met Chez Claire lanceren ‘De Jongens’, zoals ze zichzelf noemen, een bakkerij waar je naast je buik ook je ogen de kost kunt geven. Want zowel de patékes als het interieur van Chez Claire zijn echte kunstwerkjes.

Voor het interieur klopten De Jongens aan bij designstudio Pinkeye, die ook de inrichting deed van horecazaken als Hoeked, Frank & Brut en Manhattn’s. De zoete, luxueuze uitstraling van de éclairs wordt bij Chez Claire helemaal doorgetrokken in de vormgeving. De retro uitstraling is meteen een knipoog naar het nostalgische karakter van de éclairs. Patékes eten bij de bomma, maar dan anno 2018.

Op het menu

Met éclairs in 13 verschillende smaken (waaronder salted caramel, pistache en triple dark chocolate) is het moeilijk kiezen! Maar gelukkig kun je de gebakjes ook meenemen in een mooie geschenkdoos, om thuis lekker lang te genieten. De patisseriechef van Chez Claire heeft van elk smaakje ook een versie voor wie voedselintoleranties heeft, en experimenteert momenteel volop met vegan éclairs. En om te drinken? Een lekkere kop koffie, natuurlijk! Of een coupe huischampagne Cuvée Claire, voor een echt verwenmomentje.

Praktisch:

Open van maandag tot zaterdag: 10u30 – 18u30. Zondag: 9u – 16u
Chez Claire Antwerpen, Schrijnwerkersstraat 15, 2000 Antwerpen
Chez Claire Gent, Kouter 185, 9000 Gent

Tekst: Sanne De Lee | Foto’s: Hannelore Veelaert

nog meer: wooninspiratie