Hip hamburgers eten bij JACK

‘Do a simple thing well, and do it properly’. Die quote staat in ‘t groot op de muur bij hamburgerrestaurant JACK in Kortrijk te lezen. Een waarde die bedenker Jilles D’Hulster van zijn wijlen vader Jacques (op z’n Engels Jack) meekreeg. Hier eet je hamburgers. Punt. Maar misschien wel de beste burgers van Kortrijk en omstreken. Simpel, maar goed.

Less is more

Hamburgers vind je in zowat elke grootstad ter wereld. Jackburgers blinken uit door de kwaliteit van het Charolais-rundsvlees en het krokant geroosterd bagnatbroodje. En ook de lokale seizoensgroentjes en de huisbereide toppings maken het verschil. Maar naast rundsburgers, staan er ook kippen- of veggieburgers op het menu. Geen overdaad aan keuze op het menu, maar dat past perfect bij hun motto. Eenvoudig, maar goed.

Gezellig fastfood

JACK is niet zomaar een grab-and-go fastfoodketen. Het combineert de gezelligheid en de kwaliteit van een restaurant met de snelheid en de eenvoud van fastfood. En gezellig is het er zeker. Schuif aan aan de (ellen)lange houten tafel in het midden van het restaurant of kies een hoog tafeltje aan de kant. Het interieur is warm en een tikje industrieel. De lampjes aan de ruwe, bakstenen wand en het stalen frame van de tafels en stoelen zorgen voor die industrial touch. Je zou haast vergeten dat je in hartje Kortrijk bent.

Het interieur

Het interieur van JACK is tot in de puntjes verzorgd. De betegelde wand achter de toog met de koe, het grote krijtbord met het menu, de houten menukaarten, de robuuste houten tafels, de industriële lampen, het papiertje waarin je hamburger wordt verpakt… Het plaatje klopt volledig. De broer van bedenker Jilles, Jeremy, maakte trouwens alle meubels.

Het concept van ‘JACK’ is eenvoudig, maar verdomd goed. Vader Jacques zou trots zijn. Aan de wand hangt zijn portrettekening, alsof hij nog steeds een oogje in het zeil houdt.

Tip: JACK vind je trouwens ook in Gent op de hoek van de Vlasmarkt en de Oude Schaapmarkt.

Praktisch

JACK Premium Burgers Kortrijk vind je op de Grote Markt 21.
Openingsuren: ma-do van 12-22u, vr-za van 12-23u & zo van 12-22u. Reserveren niet mogelijk.

Bron beelden: De Barbaren

nog meer: wooninspiratie