Hip cowerken bij Plastron

Soms ben je gewoon uitgekeken op de vier muren van je bureau. In die tijden van nood is er Plastron: een hippe, frisse coworkplek in hartje Antwerpen. Mét snelle wifi!

Gat in de markt

Er bestaan al een tijdje cowerkplekken in België, maar meestal bevinden die zich in kantoren en moet je er een plekje per maand huren. Charlotte Op de Beeck (30) zag het gat in de coworking-markt en opende Plastron: een flexibele plek waar je ook één uurtje kan werken. Daarmee wil ze ondernemers, freelancers, zelfstandigen en werknemers een alternatief aanbieden voor de eenzaamheid van een thuisbureau of het rumoer van een koffiebar.

Meerbeurtenkaart

Plastron moet vooral een flexibele samenwerkplaats zijn. Je kan een werkplekje reserveren per uur of per dag, maar je kan ook kiezen voor een maandabonnement of een meerbeurtenkaart. Het dagtarief voor zo’n hippe werkomgeving is 25 euro. Voor een maandabonnement betaal je een vaste bijdrage van 250 euro.

Op deze coworkplek kan je ook meetings of andere evenementen organiseren. Je kan er zelfs met een gerust hart klanten ontvangen in een professionele, maar aangename omgeving. Charlotte mikt ook op alle sectoren: iedereen is hier welkom.

Een tweede thuis

Plastron wil van werken een plezier maken en moet voor bezoekers aanvoelen als een tweede thuis. Daarom koos Charlotte bewust voor zachte kleuren in combinatie met veel hout en groen. Hier geen kleine, verstikkende ruimtes, maar hoge plafonds en veel licht.

Aan alles gedacht

Charlotte heeft in haar cowerkplek werkelijk aan alles gedacht. Je kan gratis koffie, water of thee nemen en bij goed weer kan je ook op het grote terras werken (of zonnen?). Er is een keukentje met een koelkast voor je lunch en een microfolfoven om iets op te warmen. Daarnaast vind je er een printer, scanner, kopieerapparaat en beamer. Je kan ook de aparte meetingruimte reserveren voor vergaderingen of brainstorms. Je kan al je spullen opbergen in handige lockers. En last but not least: er is razendsnelle wifi!

Praktisch

Openingsuren: ma-vrij 9u-18u30. Ontdek het zelf aan de Napoleonkaai 51 in Antwerpen.

nog meer: wooninspiratie