Heritage: een duik in het Gentse verleden

Goed nieuws voor liefhebbers van de betere keuken, want Gent heeft er sinds kort een toprestaurant bij. In november 2018 opende Heritage, het no-meat restaurant van Fabio Cammalleri en chef Sebastian Sandor.

Sterrenchef

Fabio baatte samen met zijn vrouw restaurant Barbaro uit toen er plots een sterrenchef aanklopte. Sebastian Sandor was verliefd geworden op Gent en toonde interesse in hun pand om er zijn eigen zaak op te starten. Aanvankelijk was er twijfel, want Barbaro was een heel succesvolle pizzeria. Maar toen Fabio Sandor’s gerechten uitprobeerde, was hij meteen overtuigd. Ze sloten een deal en begonnen Heritage: een seizoensgebonden restaurant waar ze enkel vis en groenten serveren.

De Gentse veggiecultuur

Chef Sandor’s seizoensgebondenheid past perfect binnen het Gentse plaatje waar de veggiecultuur hard begint te leven. Het kan dus dat je maar één of twee weken hebt om een gerecht uit te proberen. Om trouw te blijven aan hun concept, komt er bij Sandor geen vlees in. Ze werken met kleine gerechtjes, zodat klanten voldaan maar zonder opgeblazen gevoel terug vertrekken. Kan je toch wat langer blijven? Dan kan je gaan voor het zevengangenmenu. Een unieke ervaring!

Van vlas tot linnen

Jarenlang was de linnenweverij de belangrijkste nijverheid in Gent. Daar haalden Fabio en Sebastian dan ook hun inspiratie, zowel voor het interieur als het menu. Een vlasbloem als logo, lijnzaadjes en lijnzaadolie in het zuurdesembrood en linnen servetten en schorten. De naam ‘Heritage’ is dus niet zomaar gekozen, maar verwijst naar het Gentse erfgoed dat ze probeerden te verwerken.

Praktische info

Rodekoningstraat 12, 9000 Gent
Open van woensdag tot zaterdag tussen 12 en 14u en 18u30 en 21u30.
Gesloten van zondag t.e.m. dinsdag
Meer info via www.heritage.gent

Foto’s: Kris van Vlegels

nog meer: wooninspiratie