Heerlijk klinken in deze 4 Gentse wijnbars

Kijk je ook al uit naar de zomer om zalig te kunnen relaxen op een terrasje? Genietend van een warme zomerbries met een lekker glaasje wijn waardoor je je helemaal in de Provence waant? vtwonen vond enkele bruisende wijnadresjes dichter bij huis om je alvast in de stemming te brengen. Santé!

Edelrot natural wine bar & café

Geniet jij ook af en toe graag van een lekker glaasje wijn? Bij Edelrot heb je ‘nooit te wijnig’. Voor de oprichters Saraï en Stijn maakt lekker eten en drinken een groot deel uit van hun leven. Door hun reizen doorheen Europa ontdekten ze verschillende keukens en kwamen ze in contact met mensen die vol passie vertelden over groenten, kazen en wijnen. Er ging een nieuwe wijnwereld voor hen open: die van de biodynamische en natuurlijke wijnen. Zo kregen ze de smaak te pakken en volgden ze een sommelier-opleiding. Hieruit vloeide het idee om een mobiele wijnbar op te starten met een liefde voor duurzame wijnen. Misschien ken je hen nog van hun pop-up Parking Petanque tijdens de Gentse Feesten?

Omdat hun mobiele wijnbar succes kende op tal van binnen- en buitenevenementen, kozen ze voor een vaste stek in centrum Gent nabij Sint-Jacobs. In deze charmante wijnbar is gezelligheid troef dankzij de houtaccenten, de bakstenen muur en warme tinten. Edelrot kiest voor wijnmakers die het gebruik van chemische pesticiden, herbiciden en andere toevoegingen vermijden. Samen met deze telers geloven ze dat het volgen van de natuur de beste wijnen voortbrengt. Laat je ook elke week verrassen door enkele nieuwe wijnsuggesties.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Edelrot meer dan een wijnbar. Naast natuurlijke wijnen, schenken ze ook artisanale bieren en frisdranken, homemade limonades en sapjes, koffie van de Witte Zwaan en eigen theeblends. Hongertje? Komt in orde! Dat wordt hier meteen gestild met hapjes zoals huisgemaakte tapenades, nacho’s, een kaas- of charcuterieplank, … Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen aan Edelrot!

Praktisch: Steendam 64, 9000 Gent – open van dinsdag t.e.m. donderdag van 16u tot 24u, vrijdag & zaterdag van 16u t.e.m. 01u.

EVÍN Wine Store & Bar

Drink je graag een lekker glas, maar ben je nog niet echt thuis in de wondere wereld der wijnen? Kom dan zeker eens binnen in de EVÍN Wine Store & Bar, een wijnwinkel en -bar in het historisch hart van Gent. Op de kaart vind je telkens een woordje uitleg bij de wijn om je te helpen kiezen. Of vraag het even aan uitbaatster Eva die je met veel plezier zal helpen. In deze wijnbar kan je elke maand 15 nieuwe wijnen ontdekken. Zo word je snel een echte wijnkenner! Een lekker wijntje geproefd? Neem dan eens een kijkje in de shop en geniet thuis verder. Of geef een cadeaubon als origineel geschenk, want de gelukkige mag zelf kiezen welke wijnen hij/zij aankoopt.

Praktisch: Sint-Margrietstraat 16, 9000 Gent – open van dinsdag t.e.m. donderdag van 14u tot 20u en vrijdag & zaterdag van 14u t.e.m. 24u.

ONA

Op de hoek van de Nederkouter met de Bagattenstraat in Gent vond je vroeger een chocolatier, later een bloemenwinkel, een koffiehuis en nu een wijnbar en -shop. ONA, afkorting van Ona N Arne, is meer dan een wijnbar. Dit is een plek om thuis te komen en te genieten van het goede leven met een karaktervol authentiek glas wijn. Door de imposante muur vol met wijnflessen krijg je misschien een beetje keuzestress. Geen reden tot paniek! Laat je door het topteam begeleiden in je wijnkeuze. Zij houden immers van een persoonlijke aanpak en zoeken een wijn die perfect past bij je stemming. Een woordje uitleg krijg je er met een glimlach bij! Neem plaats op een van de kussentjes aan het raam of bij mooi weer op het terras en laat de wereld aan je voorbij passeren terwijl jij geniet. Hier staat de tijd toch wel even stil.

Praktisch: Nederkouter 71, 9000 Gent – open op woensdag & donderdag van 16u t.e.m. 23u, vrijdag van 16u t.e.m. 24u, zaterdag van 14u t.e.m. 24u en zondag van 12u t.e.m. 20u.

Bar WIN

In de Burgstraat – de voormalige toegangsweg naar het Gravensteen – opende WIN zijn deuren. Deze bar geeft een knipoog naar de Franse ‘bar à vin’: in een gezellig modern kader genieten met je vrienden. Uitbater Glenn kiest ervoor om met kleine wijnhuizen te werken. Daarom wordt het aanbod van natuurlijke wijnen geregeld aangepast. Regelmatig komen proeven is dus de boodschap! Geniet daarnaast ook van heerlijke apero’s, artisanale bieren en Geuzes, vermouts en onbekende gins. Er is ook gedacht aan de kleine honger: kies uit verschillende homemade barbites zoals dips, rilette, oesters, charcuterie en biokazen. Duik zeker ook eens in de wijnkeldershop een neem die heerlijke wijn mee naar huis!

Heb je een glaasje te veel op? Dan zit je op het juiste adres! WIN is namelijk ook een bed & breakfast. Word wakker in alle rust en geniet van een klein tot uitgebreid ontbijt. Dit kan gaan van een verse croissant met koffie tot een ontbijt met yoghurt en granola, verse jus, bio eitje, charcuterie en fruit. Op de middag wordt er lekkere artisanaal gebakken taart en gebak voorzien samen met heerlijke koffie van OR.

Praktisch: Burgstraat 8, 9000 Gent – open op maandag & woensdag van 15u t.e.m. 01u, donderdag t.e.m. zaterdag van 09u t.e.m. 01u en zondag van 09u t.e.m. 13u. (wijnshop open van 9u t.e.m. 23.30u.)

Foto’s: 1. Edelrot natural wine bar & café | 2. EVÍN Wine Store & Bar | 3. ONA | 4. Bar WIN

nog meer: wooninspiratie