(H)eerlijk eten bij Souvenir in Gent

Tot voor kort huisde restaurant Souvenir in Ieper, maar onlangs opende het de deuren in Gent – in het pand waar vroeger De Vitrine van Kobe Desramaults zat. En dat restaurant is zeker een bezoekje waard!

Strakke, grafische make-over

Souvenir is al langer een begrip. De IJslandse chef Vilhjalmur Sigurdarson en zijn vrouw Joke Michiel startten hun zaak vier jaar geleden op in Ieper. Onlangs verhuisden ze naar Gent, voor een frisse start in een prachtig pand op de Brabantdam. Hoewel de buitenkant er 19e-eeuws uitziet, kom je binnen terecht in een prachtig hedendaags decor. Enkele authentieke elementen – zoals de plafonds en schoorsteenmantels – werden behouden, verder kreeg het interieur een strakke make-over. Grafische kleurvlakken, industriële verlichting, zwarte tafeltjes en cognackleurige stoelen zorgen voor een minimalistisch en toch sfeervol geheel. De bar straalt dan weer pure luxe uit dankzij het marmeren blad en de trendy blauwe krukken. De metrotegeltjes knipogen opnieuw naar de authenticiteit van het pand.

Carte blanche of à la carte?

En dan is de nog de keuken, uiteraard. Net als in Ieper zet Souvenir in Gent volop in op lokale, seizoensgebonden, pure en eerlijke producten. Vilhjalmur en Joke zwoeren in Ieper al bij hun lokale leveranciers, en blijven ze ook in Gent trouw. Vis en groenten spelen de hoofdrol, al kun je ook kiezen voor een mals stukje vlees. Als geen ander tovert chef Vihljalmur de meest eenvoudige ingrediënten om tot smaakbommetjes waarvan je gewoonweg blij wordt! Neem plaats aan de Bar, in de Dining Room of boek een Private Room voor je meeting of event en kies à la carte. En voor de eeuwige twijfelaars of voor wie houdt van een culinair avontuur is de ook de carte-blancheformule. Chef Vilhjalmur tovert dan een degustatiemenu op je tafeltje met kleine en grote gerechten om te ontdekken. Smakelijk! Ofwel: bragðgóður!

Praktisch

Adres: Brabantdam 134, 9000 Gent.
Open voor lunch op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Diner op elke weekdag. Gesloten in het weekend.

Tekst: Sanne De Lee | Foto’s: Heikki Verdurme

nog meer: wooninspiratie