HAVEN, een nieuw lunchconcept op Dok Noord

Sinds eind vorig jaar vind je op de vernieuwde Dok Noord-site het lunchconcept HAVEN. De naam verwijst letterlijk naar een haven: een smeltkroes van nationaliteiten en culturen. Hier eet je lekkers van ver weg en dichtbij, met aandacht voor eigen streekproducten en seizoensgebonden ingrediënten.

haven gent restaurant

Reis rond de wereld

Bij HAVEN eet je de lokale keuken van overal ter wereld. Het is een concept van kookstudio Eetavontuur, die je misschien kent van Japanse noedelbar Ramen. Gentenaar Tom Vandenberghe raakte tijdens het reizen verslingerd aan Azië en aan de Oosterse eetcultuur. Na drie jaar in Thailand, Vietnam en Laos wilde hij zijn kennis over de typische kruiding, verse producten en kookmethodes met iemand delen. Hij richtte kookstudio Eetavontuur op, waarmee hij workshops en culinaire reizen organiseert. Aanvankelijk met een focus op de Thaise en Vietnamese keuken, maar later ook richting Singapore, Maleisië en Indië. Ondertussen is het gamma workshops nog uitgebreid met Italiaanse, Spaanse en andere workshops. Op drie uur tijd krijgen mensen hier een culinair bad en leren ze van a tot z een smakelijk menu bereiden.

Naast workshops kun je ook op smaakreis naar bijvoorbeeld Thailand en Vietnam met massaman curry en banh mi. In maart staat een culinaire all-in naar Japan op het programma met beef donburi, een rijstbowl met rundvlees. De menukaart wordt iedere maand aangepast.

Naast snacks, dagverse afhaalmaaltijden en producten om mee te koken, vind je in de HAVEN-shop ook een aanbod kookmateriaal en de reis- en kookgidsen van Tom.

Look & feel

Dok-Noord is een industriële site en dan voel je meteen bij HAVEN: hoge plafonds, bakstenen muren en metalen verluchtingsbuizen langs het plafond. Een houten frame met plantenweelde zorgt voor warme touch en de open, glazen keuken in het midden van de ruimte is – letterlijk – een eyecatcher.

Praktisch

Dok Noord 7, 9000 Gent
Open van ma – vrij van 12u tot 14u30

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie