Culinaire ambacht bij Hal 16 in Gent

De vroegere Acec-site aan het Gentse Dok Noord kreeg enkele jaren geleden een make-over en werd een hip shopping- en kantorencentrum. Enkel de oude, beschermde transformatiehal – Hal 16 – kreeg nog geen bestemming. Tot nu. Sinds mei is het een ambachtshal met 6 foodconcepten, een centrale toog én een stadsbrouwerij.

Industrieel

Hal 16 bevindt zich in de oude transformatiehal van de vroegere Acec-site. Die industriële look is dus niet artificieel, maar een eerbetoon aan de vroegere bestemming. Hoge plafonds, ruwe bakstenen muren, verweerd hout, betonnen vloeren,…

Foodconcepten

HAL 16 huisvest stadsbrouwerij Dok Brewing Company en zes foodconcepten. RØK is een Texaans barbecuerestaurant van Arthur en Emile. TØAST is een concept van Klaas Van de Moortele. Die gaat aan de slag met het Gentse brood van Bruud. Bruud is dan weer het geesteskindje van biobakker Ward Verleyen. Officina Raffaelli is een Italiaans restaurant van Daniel Raffaelli (ook bekend van de Gentse restaurants Per Bacco en Il Mezzogiorno) en Diana Terrijn. Tot slot is er nog Patisserie Bostoen met artisanale pateekes van vader en dochter Bostoen.

Leuk extraatje

Het hart van Hal 16 is een lange toog met maar liefst 30 tapkranen. Uit enkele kranen stroomt bier dat ter plekke wordt gebrouwen. Geen connaisseur? Zytholoog Daniela Provost helpt je bij je bierkeuze.

Praktisch

Dok-Noord 7, 9000 Gent
Open tussen 08u en 23u. Openingsuren kunnen afwijken per eetgelegenheid.

In de buurt

GENT’s Barbershop bevindt zich ook op Dok Noord, om de hoek van Hal 16.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie