Hotspot Gu-í in Gent: 100% geïnspireerd door de natuur

Svante Renneboog heeft een missie: plantaardige voeding bekend maken bij een breed publiek. In haar hippe, met planten gevulde take-away Gu-í kun je dan ook terecht voor 100 procent gezonde, lekkere en toegankelijke plant-based gerechten.

Plantaardig én lekker

Gu-í is gelegen in het hartje van de Gentse studentenbuurt. Een verrassende, maar heel bewuste keuze. “Iedereen kan leren genieten van plantaardig en gezond eten”, legt zaakvoerster Svante uit. “Als ik veel, en liefst jonge, mensen zover kan brengen dat ze nu en dan kiezen voor een plantaardige lunch, is mijn missie geslaagd.” Op het menu van Gu-í staan dan ook 100 procent plantaardige gerechten die vrij zijn van geraffineerde suikers en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Denk: verfrissende shots en sapjes, smeuïge smoothies en smoothie bowls, energy balls en toast met hummus of guacamole. “Gu-í is Esperanto voor genieten. Dat is dan ook precies waar het hier om draait. Ik wil mensen die gezond en verantwoord willen eten, samenbrengen en met elkaar verbinden.”

#plantsarefriends

Behalve het eten staat ook het interieur van Gu-í helemaal in het teken van planten. De hashtag #plantsarefriends is hier favoriet. Svante wil resoluut meer groen in de stad brengen, en verkoopt daarom ook plantjes. Verder laat de hippe Bali-trend zich duidelijk voelen. Gu-í heeft een rustig kleurenpalet met veel natuurlijke materialen zoals hout en gevlochten manden. De bowls eet je hier uit een kokosnoot en de toasts worden geserveerd op bamboehouten plankjes. “Ik laat me voluit inspireren door de natuur. Zo kies ik voor biologisch afbreekbare verpakkingen en verspil zo weinig mogelijk voedsel door bijvoorbeeld shotjes te maken met overschotten van sapjes of marinade te hergebruiken in guacamole. Verder kies ik voor fairtradekoffie en werk ik samen met partners die dezelfde normen en waarden hebben.” Ook als klant kun je een steentje bijdragen aan de filosofie van Gu-í: wie eigen verpakkingen meebrengt, krijgt korting!

Gu-í is hoofdzakelijk een take-awayrestaurant, maar er zijn ook een tiental zitplaatsen waar je even tot rust kunt komen tijdens een gezonde break.

Praktische info

Sint-Pietersnieuwstraat 97, 9000 Gent.
Open van maandag tot donderdag van 10u – 17u 30 en op vrijdag van 10u tot 15u.
Meer info via www.gu-i.be.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie