Gîte du Chapy: wondermooie vakantiewoning in de Famenne-streek

Gîte du Chapy is een wondermooie vakantiewoning voor 11 personen in Wancennes, het hartje van de Ardennen. Het is zo’n plekje met een 360° waanzinnig uitzicht. Een stukje paradijs waar je de vogels nog hoort fluiten. En waar je echt tot rust komt. Bij het haardvuur bijvoorbeeld. Of in de sauna. Of in één van de twee tuinen. Zenplekjes genoeg!

Gerestaureerd pand

Gîte du Chapy is een 18de-eeuws vakwerkpand dat zorgvuldig werd gerestaureerd door de eigenaars Christine en Philippe en enkele lokale ondernemers en ambachtslieden. Het vakantiehuis heeft drie luxueuze tweepersoonskamers en een gezellige slaapzaal met vijf bedden. In totaal zijn er drie badkamers, waaronder eentje met een ligbad en eentje met een infraroodcabine. Christine en Philippe gingen niet over een nacht ijs tijdens de verbouwing. De materialen, de meubels en de woonaccessoires werden zorgvuldig geselecteerd en vormen één harmonisch geheel.

Eigen kookkunsten

Het plaatselijke restaurant maak je zelf! Bereid een lekkere, huisgemaakte maaltijd in de moderne, ingerichte keuken of steek gewoon de barbecue aan. Verken ook eens de streek rondom het huisje en ga langs bij de lokale bakker, beenhouwer of ciderboer.

Leuk extraatje

De infraroodsauna, het terras met barbecue, de volledig ingerichte keuken, de oorverdovende stilte… Leuke extraatjes zat!

Praktisch

Rue du Chapy 58, 5570 Wancennes
Meer info en prijzen vind je hier

In de buurt

Trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige omgeving. Je loopt langs schattige boerderijtjes, velden vol gele bloemen en indrukwekkende vergezichten.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie