Oats Day Long in Gent, de allereerste havermoutbar van België

Oats Day Long is niet alleen de eerste havermoutbar van Gent maar ook van de Benelux, en daar zijn broer en zus Anse en Ewout Vanmassenhove best wel trots op. Sinds november gaan hun havermoutcreaties er als zoete broodjes over de toonbank. Ben jij ook fan van een oats bowl zo nu en dan? Dan is deze hotspot beslist iets voor jou.

Neonletters en oats bowls

Aan de ruwe bakstenen muur prijkt in neonleters ‘Have an oatsome day!’ en op de kaart staan gerechten als ‘Gentse Waterzoats’ en ‘Oat Skool’. Het mag duidelijk zijn, bij Oats Day Long staat alles in het teken van havermout, de gedeelde passie van broer en zus Vanmassenhove. Anse studeerde aan UGent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen en kwam tijdens haar studies dus regelmatig met haver en z’n positieve eigenschappen in contact. Samen met haar broer Ewout waagde ze de sprong en startte ze een ontbijt- en lunchbar op waar je niet alleen zoete maar ook hartige bowls op basis van havermout kan bestellen.

Bovendien trekken ze hun voorliefde voor havermout in de volledige menukaart door, tot in de koffies en het aperitief. Zo bewijzen ze wat echte foodies al jaren verkondigen, dat havermout hét product bij uitstek is. Ook wij zijn fan!

Praktische info

Nederkouter 55, 9000 Gent

Open: maandag tot en met vrijdag van 7u tot 18u en zaterdag van 8u tot 18u. Iedere eerste zondag van de maand open voor brunch. Vanaf maart: maandag tot en met vrijdag van 7u30 tot 16u. Zaterdag en zondag van 9u30 tot 16u. 

Meer info op via www.oats-day-long-havermoutbar.be

Bron: 1-4. Ann-Sophie Deldycke 5. SteMat

nog meer: wooninspiratie