Boon: gezond lunchen in een authentiek art deco gebouw

Ze liet haar job als leerkracht staan en volgde haar jarenlange passie voor koken. Sara Van Damme richtte in 2017 lunchbar Boon op in Gent. Je kan er terecht voor een snelle, maar gezonde lunch, telkens met een knipoog naar het hoofdingrediënt van haar vegetarische spreads. 

Dagvers

Sara’s kaart is redelijk beperkt, omdat ze steeds dagverse producten wil afleveren. Ze werkt samen met lokale leveranciers en haalt haar groenten bij de groenteboer. Op die manier probeert ze haar steentje bij te dragen en de lokale middenstand te ondersteunen. Elke drie maanden wordt de hele kaart omgetoverd tot iets nieuws. In het weekend kan je er terecht voor verschillende ontbijtformules, naargelang je voorkeur. Van dinsdag tot zaterdag kan je dan weer genieten van een heerlijke seizoenssalade. Zo bestaat de gekende Salade Boon uit sla, witte rijst, boontjes, daikon, granaatappelpitjes, tofu en nog veel meer lekkers. Begin jij al te watertanden?

Art Deco op z’n best

Sara’s lunchbar is gevestigd in het voormalige Veneziana, een gerenommeerd ijssalon dat elke Gentenaar bekend in de oren zal klinken. Decennialang stond de Italiaanse familie Zangrando bekend voor de lekkerste ijsjes van de stad. Na 10 jaar leegstand gaf ze het prachtige art deco gebouw zijn ziel terug. Oude elementen werden opgefrist en de neonreclame werd gerestaureerd. Het kreeg een prominente plek aan de muur. De volledige restauratie gebeurde met respect voor authentieke elementen.

Nieuw bij Boon

Afgelopen zomer openden ze een zonnige binnentuin, waar regelmatig concerten plaatsvinden. Sinds februari beschikken ze ook over een polyvalente zaal, die afgehuurd kan worden voor vergaderingen en evenementen. Alsof dat nog niet genoeg was, openen ze in mei nog een B&B op de eerste verdieping. Bij Boon zitten ze duidelijk niet stil!

Praktische info

Geldmunt 6, 9000 Gent
Open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11u30-17u, zaterdag en zondag van 9 tot 13u (op reservatie)
Gesloten op maandag en zondagnamiddag
Meer info via www.boon.gent

Foto’s: Thomas de Bruyne – Kris Dekeijser – Sara Van Damme

nog meer: wooninspiratie