Genieten van Gen’eat in Deinze

Genieten hoeft niet per se een aanslag op je lijn te zijn. Kijk maar naar Gen’eat: een healthy ontbijt-, wrap- en saladebar in Deinze waar gezond genieten zonder schuldgevoel centraal staat.

Switch

Hoezo, gezond eten is niet lekker? Lynn Dhaese wou dat misverstand voorgoed uit de wereld helpen. Ze startte anderhalf jaar geleden met de gelijknamige foodblog Gen’eat om te tonen dat gezond eten en genieten geen contradictio in terminis is. Op haar blog toonde ze gezonde, klaar-in-een-handomdraai-recepten. Maar het bleef niet bij een blog, de echte roeping van Lynn lag ergens anders. Ze kreeg de passie voor koken en lekker eten van haar grootouders mee. De switch naar gezond koken kwam later. Toen enkele mensen in haar nabije omgeving de strijd tegen kanker verloren, kwam Lynn tot inkeer. Ze koos resoluut voor een gezonde levensstijl en vooral: voor gezonde voeding.

Iedereen gezond

Niet veel later, in april 2016, opende Lynn haar eigen ontbijt- wrap en saladebar in hartje Deinze. Om gezond en lekker eten voor iedereen toegankelijk te maken. Bij Gen’eat kan je ’s ochtends terecht voor kleurrijke groente- en fruitsmoothies of power ontbijtjes zoals zelfgemaakte granola of speltpannenkoeken. ’s Middags kies je uit verse soep, heerlijke salades of smaakvolle wraps. Na de middag serveert Lynn gebak zonder geraffineerde suikers van Madame Bakster bij een kopje koffie of thee. Lynn’s missie? Haar klanten boordevol energie terug naar huis sturen. Vegetariërs, maar ook mensen met een lactose- of glutonintolerantie zijn hier aan het juiste adres. Lynn probeert ook het gebruik van suikers te beperken.

Look and feel

Fris, licht en minimalistisch. Zo zou je Gen’eat het beste kunnen omschrijven. De witte muren, lichthouten meubels en pastelkleurige accessoires geven dit adresje een Instagramwaardig karakter. Deinze heeft er een hippe hotspot bij.

Tip: zit Gen’eat afgeladen vol of heb je weinig tijd? Dan zorgt Lynn voor gezonde take-away!

Praktisch

Tolpoortstraat 31, 9800 Deinze
Openingsuren: woensdag – vrijdag van 8u30 tot 16u, zaterdag van 9u tot 16u

Tip: wie graag zeker is van een plekje om te lunchen, belt best voor 11u naar 09/310.83.11

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie