Heerlijk gebak bij Alice Magasin in Gent

Het charmante ontbijt-, lunch- en brunchrestaurant Alice opent in juli een eigen winkel in de Sint-Michielsstraat in Gent. Met Alice Magasin wil eigenaar Eric De Wagenare de grandeur (en de delicatessen) van de oude, Franse patisserieën naar Gent brengen. Bedankt Eric!

Alice De Witte

Alice is al drie jaar lang een groot succes. Daar zit het prachtige interieur (historisch pand, hoog Marie Antoinette-gehalte, zachtroze muren) zeker voor iets tussen, maar ook de authentieke, Vlaamse keuken is een schot in de roos. De gerechten die Alice serveert, zijn een eerbetoon aan Alice De Witte, de moeder van Eric. Gentse stoverij, balletjes in tomatensaus, garnaalkroketten,… Eenvoudige kost, oversaust met een dosis Franse chic. Le goût de la nouvelle grandeur.

David Sobrie

Alice staat ook bekend om z’n taarten. Die worden gemaakt door David Sobrie, de kleinzoon van de bekende Patisserie Sobrie in de Mageleinstraat. In Alice Magasin zal je dat heerlijke gebak kunnen kopen, maar ook zelfgemaakte confituur, koffie, geurkaarsen, servies en belegde pistolets. David Sobrie is geen broodbakker, maar brood past wel volledig binnen het concept van Alice Magasin. Daarom werkt Eric samen met de bekende bakker Himschoot uit Gent. Zij zullen Alice Magasin dagelijks voorzien van vers brood, pistolets en Gentse mastellen. Omgekeerd zal Alice patisserie leveren voor de tearoom van Himschoot in Sint-Martens-Latem.

Met Alice Magasin wil Eric de grandeur van weleer terugbrengen in de stad. Het moet een winkel worden waar een sfeertje hangt alsof hij al vijftig jaar bestaat. We kunnen al niet wachten!

Praktisch

Sint-Michielsstraat 3, 9000 gent
Open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 17u30, op zaterdag van 9u tot 18u en op zondag van 9u30 tot 14u30. Gesloten op maandag.

Tekst Isa Naeyaert | Foto’s Eddy Vergauwen (Monkeys at Midnight)

nog meer: wooninspiratie