Koffie drinken in een futuristische winterserre in Gent

Sinds oktober staat er een buitenaards mooie winterserre op het binnenplein van het Design Museum Gent. Het is de futuristische pop-up Café Tobor van het Gentse cateringbedrijf Coeur Catering. Die kadert in de nieuwe expositie in het museum: Hello, Robot.

Hello, Robot.

Coeur Catering slaat de handen in elkaar met het Design Museum Gent ter gelegenheid van de tentoonstelling Hello, Robot. Die expositie onderzoekt de rol van robots in ons leven. De expo gidst je door vier zalen die elk één hoofdstuk uit het verhaal vertellen.

Coffee & foodpairing

Het caterbedrijf breit met Café Tobor een smaakvol verlengstuk aan de expo. In het café ligt het accent op coffee & food paring, lokale ingrediënten en ambachtelijke kwaliteit. Proef de hartige lekkernijen en zoete versnaperingen met een zelfgebrand kopje koffie van barista Pieter Mortier. Hij brandt zelf alle koffie. Voor deze pop-up creëerde hij zelfs twee eigen blends. Hij komt ze trouwens persoonlijk aan jouw tafeltje serveren. Wie thuis van deze huisgemaakte blends wilt genieten, kan de koffie ook meenemen.

Leuk extraatje

Je kan deze futuristische pop-uplocatie ook afhuren, met of zonder geleid museumbezoek. En dan gaan die kerstbrunch-belletjes meteen rinkelen in ons hoofd. Het thema van de brunch is dan alvast duidelijk?

Bye, Robot.

Tot midden april kan je deze unieke pop-up winterserre in de pittoreske binnentuin van het Design Museum bezoeken. Combineer het met een bezoekje aan de expo of met een wandeling door de Gentse, historische binnenstad.

Praktisch

Café Tobor @ Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Tot en met 15 april 2018, open van donderdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur. Geen reservaties mogelijk.

Tekst Isa Naeyaert | Fotografie Jorn Urbain

nog meer: wooninspiratie