Frietjes eten in Scandinavische stijl bij Frituur Tartaar in Gent

Een kleintje met een saté en tartaar alsjeblieft! Frituren zat in Gent, maar er is altijd plaats voor nog eentje extra. Zeker voor Frituur Tartaar. Geen ‘frietkot’, maar een hippe zaak met dito interieur en een XL-menu vol guilty pleasures en – uiteraard – lekkere tartaarsaus.

frituur tartaar

Vré wijs

Uitbater Sven De Ville is geen Gentenaar. Hij komt uit Brakel en baatte er zeven jaar frituur ’t Pleintje uit. Maar de grote stad lonkte en Sven wou een ‘frietse goan stekke’ met de Gentse locals. Vré wijs vinden wij. Want Sven bakt zijn bintjes goudgeel in plantaardige olie en bestrooit ze met fijn zeezout. Lekker! Zijn menukaart – een hippe wand gemaakt van houten lettertjes – staat boordevol snacks waar we van watertanden.

Probeer de frikandel tartaar, de frikandel Gantoise met Tierenteynmosterd, mayonaise, gedroogde uitjes en verse augurken, de tempura van groenten (uiringen, broccoli en bloemkool in een licht beslag) of de vegan Gentse stoofsaus (stoofvleessaus zonder stoofvlees. Saus dus, maar wel écht lekker). Bestel voor de verandering eens geen mayonaise, ketchup of samuraisaus, maar kies voor tartaar. Die is huisbereid en doet de naam van de zaak alle eer aan.

Frituur Tartaar gelooft in en werkt met producten van locals. Zo vind je Gents artisanaal bier 13, mosterd en pickles van Tierenteyn en groentjes van de BEO-versmarkt aan de overkant op het menu.

zithoek frituur tartaar

Look and feel

Ons nieuwe favoriete frietadresje bevindt zich in een industrieel pand in de Heilige Geeststraat, vlakbij de Gentse Korenmarkt. De retro vloer trekt meteen je aandacht, gevolgd door de leuke menu-wand met houten lettertjes. De ruwe, bakstenen muur staat in mooi contrast met de lichte, houten Scandinavische elementen. Aan het plafond bengelen grote, industriële lampen. De zithoek gemaakt van paletten en volgestouwd met kleurrijke kussens heeft een hoog hier-wil-ik-me-nestelen-gehalte.

Praktische info

Open op woensdag, donderdag en zondag van 11u30 tot 22u30. Op vrijdag en zaterdag open van 11u30 tot middernacht.
Heilige Geeststraat 3, 9000 Gent

Foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie