Foodmarket Mercado in Antwerpen sluit binnenkort haar deuren

Slecht nieuws! Foodmarket Mercado in Antwerpen sluit op 29 april de deuren! Ze komen gelukkig wel terug, maar de openingsdatum en de locatie blijven voorlopig geheim. Ga dus nog snel naar het oude postgebouw op de Groenplaats en proef er heerlijke Belgische of internationale gerechten, zowel van de vertrouwde als nieuwe standhouders. Wij gingen al even voorproeven!

Mercado

Foodie heaven

Net zoals de grootsteden Madrid, Kopenhagen, Londen en Amsterdam, kreeg Antwerpen haar eigen overdekte foodmarket. Mercado was een primeur in België en het succes van het concept is duidelijk gebleken. Ook in andere steden rezen foodmarkets uit de grond, zoals Holy Food Market in Gent. Samen met Mercado bieden ze een plek waar je de wereld proeft, nieuwe smaken ontdekt en kennis maakt met authentieke en verse producten. Vleesliefhebbers kunnen er terecht voor ‘raw and brutal meat’, visfans kunnen zich laten onderdompelen in de Aziatische en Zuiderse keuken en veggies kunnen rekenen op kleurrijke gerechtjes. Verder worden je zintuigen geprikkeld door de fijnste dessertjes en de lekkerste drankjes. Elk foodstandje profileert zich op zijn eigen manier, van streetfood tot wereldkeuken.

Mekka van eetcultuur

Mercado neemt je mee op een culinaire wereldreis. Die reis breidt zich het komende seizoen vooral uit naar Azië en het Midden-Oosten. Proef van Turkse kumpir, een soort gevulde aardappel, bij Patates. Bij Baba Beirut kan je terecht voor Libanese en Midden-Oosterse specialiteiten zoals houmous, falafel of tabouleh met een speelse twist. Baba Beirut is niet de enige die speelt met eten. Al ooit van een sushi burger gehoord? Daarvoor ben je bij Nemo Sushi aan het juiste adres. Daarnaast kan je ook proeven van traditionele Japanse theesalades van groene theeblaadjes. Heb je na al dat lekkers nog plaats voor een spectaculair dessert? Loop dan zeker langs Texas Coffee en verorber er een freakshake, de populairste internethit van het moment. Krijg jij ‘m helemaal op?

Unieke locatie

Het voormalige postgebouw dat zijn oorspronkelijke elementen behoudt, is het decor van Mercado. De moderne inrichting van de foodstanden staat in contrast met het neoclassicistisch gebouw en daardoor komt het geheel perfect tot zijn recht. De sfeer is gezellig en uniek en doet je zin krijgen om bij elk kraampje even halt te houden. Zuilen met groen, tafels met marmerlook en glazen die je mee naar huis zou willen nemen… het plaatje klopt. Het eeuwenoude gebouw is nu een plek voor iedereen: snelle en nieuwsgierige eters, foodies en genieters.

Mercado is trouwens meer dan foodies alleen. Naast het uitgebreide aanbod van culinaire trends, is er onder de naam Supermercado plaats voor kunst, mode en events. Voor elk wat wils dus!

Praktisch

Adres: Mercado, oude postgebouw, Groenplaats 43, 2000 Antwerpen

Open: woensdag tot zondag, vanaf 11u. Sluit jammer genoeg op 29 april.

Foto’s: Mercado

nog meer: wooninspiratie