Onze favorieten op de Libelle Winterfair

We zijn al helemaal into kerst nu de Libelle Winterfair er bijna aankomt. Heerlijk rondkuieren langs meer dan 200 winkeltjes, deelnemen aan gratis workshops, inspiratie opdoen in het kooktheater en genieten van tal van optredens in het animatietheater. Wij noteerden alvast onze favoriete stops! Ontdek hier de vtwonentour op de Winterfair.

1. Houten kerstboom

De dag stevig starten doen we met deze workshop. Handige klusjesmannen leren je hoe je een originele houten kerstboom maakt. Stroop je mouwen op en leer de knepen van het vak of vraag wat tips terwijl je van een kopje koffie geniet. Alleszins zal je dit jaar kunnen uitpakken met je zelfgemaakte kerstboom. Versier ‘m daarna met kleine verrassingen of leuke wensen, wat leuk ingepakte cadeautjes eronder en het aftellen kan beginnen!

Workshop elke dag van 11 tot 12, 12u30 tot 13u30, 14 tot 15 en 15u30 tot 16u30. Inschrijven is verplicht en dat doe je aan de Libelle inschrijfbalie om 10u en 12u30.

2. Libelle huis met vtwonen

In het midden van de hal komen we bij het supergezellige Libelle Huis. Daar moet je gewoon even gaan snuisteren. Het huis is helemaal ingericht met leuke spulletjes uit onze shop, dus je kan er heerlijk inspiratie opdoen voor leuke kersthoekjes bij jou thuis. Verder kan je deelnemen aan de wedstrijd Tafeltje-dek-je: binnen een bepaalde tijd een feestelijke tafel dekken met leuke decospullen en zo kans maken op leuke prijzen. Versier je liever donuts in kerststijl of snuister je graag in voor jou verzamelde kook- en creaboeken? Dat is allemaal mogelijk! Leuk extraatje: alles wat je ziet en mooi vindt, vind je terug in de vtwonen shop.

3. Bordjes schilderen

Na al die inspiratie, krijg je spontaan zin om zelf de handen uit te mouwen te steken. Gelukkig is daar onze vtwonen blogster Anne-Catherine Gerets van Clo Clo Studio. Met haar haalbare DIY-ideeën verrast ze ons elke keer en op haar workshops is dat niet anders. Samen met Anne-Catherine leer je  decoratieve bordjes beschilderen, betekenen of versieren. Simpele witte borden worden omgetoverd tot ware kunstwerkjes.

Workshop elke dag van 11 tot 12, 12u30 tot 13u30, 14 tot 15 en 15u30 tot 16u30. Inschrijven is verplicht en dat doe je aan de Libelle inschrijfbalie om 10u en 12u30.

4. Kooktheater

Van al die bordjes krijg je honger, horen we je denken. Juist, daarom houden we halt bij het Kooktheater waar (hobby)chefs zoals Peter Van Asbroeck, Sally-Jane van Horenbeeck en Zahia Belkhiri graag in hun potten laten kijken. Gegarandeerd culinaire inspiratie in combinatie met proevertjes!

Peter Van Asbroeck kookt woensdag en vrijdag om 12u30, Sally-Jane van Horenbeeck kookt donderdag en zaterdag om 12u30 en Zahia Belkhiri roert zondag om 12u30 in de potten.

5. Snowglobes

Wie krijgt na deze Winterfair niet meteen zin om z’n hele woning van een kerstlook te voorzien? En hoe kan dat beter dan met echt originele DIY-producten? Zo verkennen we de wondere wereld van Studio Blanche. Je maakt er je eigen snowglobe stap voor stap en krijgt er een heleboel tips & trics bij om thuis verder aan de slag te kunnen. Let is snow, let it glitter!

Workshop elke dag van 11 tot 12, 12u30 tot 13u30, 14 tot 15 en 15u30 tot 16u30. Inschrijven is verplicht en dat doe je aan de Libelle inschrijfbalie om 10u en 12u30.

6. Libelle Theater

Eindigen doen we in het Libelle Theater. Daar staan nog lezingen van onder meer Pascale Naessens en Sandra Bekkari op het programma. Tot slot is er dagelijks een optreden van Gene Thomas om de Winterfair muzikaal af te sluiten.

Pascale Naessens woensdag om 15u, Sandra Bekkari zaterdag en zondag om 15u, Gene Thomas elke dag om 16u30

Praktisch

Ook bijzonder veel zin gekregen om te gaan? Tickets kun je hier online kopen of in een e5-winkel.

Waar? Nekkerhal, 2800 Mechelen

Wanneer? 16 – 17 – 18 – 19 – 20 november 2016 van 10 tot 18u

nog meer: wooninspiratie