Fair Chain coffee bij Swartehond in Leuven

Swartehond is de koffiebar van Marjorie Trivick. Ze wilde een plekje creëren waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en slaagde met glans. Het is de ideale koffiebar om bij te kletsen met familie of vrienden en is volledig mee met de trend van duurzaamheid en fair trade.

Fair chain

Er zijn heel veel dingen die ‘Swartehond’ uitschreeuwen, maar als Marjorie één ding moet kiezen, is het wel haar unieke Moyee koffie. Daarvoor werkt ze samen met een groep Nederlanders, die het concept Fair Chain in het leven riepen. Dat systeem zorgt ervoor dat de boeren uit Ethiopië 50% van de winst krijgen. De boeren zijn verantwoordelijk voor het hele proces, van het zaaien van de zaden tot het verpakken van de producten. 100% organisch en rechtvaardig geoogst, wij zijn fan!

Uniek interieur

Swartehond staat bekend als een koffiebar met een mooi en verzorgd interieur. De houten tafels zijn zelfgemaakt, de Chesterfield banken maken het plaatje compleet. Maar de eyecatcher is toch hun veelkleurige bank. Regelmatig krijgt Marjorie de vraag of de bank niet te koop is, maar ze is er zelf hélemaal weg van. Ben je nog op zoek naar een locatie voor een workshop, babyborrel of familiefeestje? Stop dan nu jouw zoektocht, want met Swartehond heb je zeker een fijne plaats gevonden!

Hecht team

De Fair Chain koffie en het unieke interieur zijn natuurlijk niet de enige redenen om Swartehond een bezoekje te brengen. Ook een vriendelijke bediening en gastvrijheid zijn belangrijk voor Marjorie. 95% van de werknemers zijn studenten uit het buitenland. Voor haar maakt haar team van Swartehond de gastvrije en vriendelijke plaats die het vandaag is.

Praktische info

Joris Helleputteplein 1, 3000 Leuven
Open van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18u en zondag tussen 12 en 16u30

Meer info via swartehond.com

nog meer: wooninspiratie