Expo Akane by Louise Mertens

Louise Mertens. Doet de naam een belletje rinkelen? De Antwerpse kunstenares heeft de albumcover van zangeres Noémie Wolfs en de cover van ‘Time of the Twins’, het boek van realitysterren Kendall en Kylie Jenner, op haar palmares staan. Nu strijkt de jonge artieste neer in St. Vincents in Antwerpen. Van 30 maart tot en met 30 april kan je er naar haar nieuwste tentoonstelling ‘Akane’ gaan kijken.

Japanse kunst & minimalisme

‘Akane’ is het Japanse woord voor ‘dieprood’. De werken in de tentoonstelling zijn geïnspireerd op de verschillende fascinaties van Louise. Zo heeft ze een grote bewondering voor futurisme, fictie en fantasieën. Daarnaast heeft ze ook een zwak voor Japanse kunst, puurheid, texturen en minimalisme. De Antwerpse vertrok voor ‘Akane’ steeds van een basisbeeld dat ze bewerkte en manipuleerde met verschillende texturen en materialen. Door het gebruik van zowel manuele als digitale technieken ontstond deze unieke collectie.

Louise put inspiratie uit het menselijk lichaam en verwerkt veel details in haar werken. “The art of using subtle but important details force you to look with more patience.”

De jonge kunstenares runt haar eigen fine art studio. Naast studiowerk, maakt ze ook persoonlijke kunstwerken. Werken is voor Louise een vorm van zelfreflectie en persoonlijke uiting. Ze gelooft dat haar werken voor niemand specifiek bedoeld zijn, maar dat ze een middel zijn voor zelfexpressie. Anderen kunnen er wel inspiratie of verhalen uit putten.

De futuristische, moderne kunst van Louise Mertens wordt nu al gesmaakt tot in Californië. Gelukkig kan je haar werk tot en met 30 april nog op eigen bodem bewonderen bij St. Vincent in Antwerpen (Kleine Markt 13).

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie