Even uitbollen bij Vitesse in Antwerpen

Een koffiebar, helemaal in het thema van wielrennen, de ideale plek voor echte fietsfanaten en voor al wie van lekkers houdt. Bij Vitesse in Antwerpen ben je aan het juiste adres voor heerlijke koffie, verse New York bagels én vintage koersfietsen.

Vintage koersfietsen en verse bagels

Wie af en toe passeert aan de achterkant van de Zoo heeft hem wel eens opgemerkt, koffiebar Vitesse. Hier pronken vintage koersfietsen en sprekende foto’s aan de muur. En dat heeft alles te maken met het thema van deze bar: wielrennen! Wie trouwens helemaal z’n hart verloren heeft aan een van die kunstwerken op wielen, mag ze – tegen betaling uiteraard – gewoon mee naar huis nemen.

Zelfs als het misschien niet het ideale weer is voor een ritje op de fiets, kan je bij Vitesse toch terecht voor een gezellige kop koffie of heerlijke bagels. Hier draait alles om (h)eerlijk genieten, zo smul je van lekkere producten die van bij lokale winkels komen, zoals de bakker naast de deur of soep van om de hoek. Op die manier geven ze lokale handelaars voorrang én kunnen ze heel wat lekkers serveren: van ontbijt tot tapas en bagels. Kan je niet genoeg krijgen van hun koffie? Geniet dan thuis verder met jouw eigen pakje ‘Vitesse Cycle Coffee’ dat je kan aankopen in de bar. Deze koffie wordt eerlijk geproduceerd in Colombia, lekker sippen zonder schuldgevoelens dus!

De liefde die Vitesse voor de fietssport heeft gaat verder dan hun eigen bar en koffiemerk. Ze organiseren regelmatig workshops en evenementen in eigen bar of op locatie. Zo leer je bijvoorbeeld elke twee maanden nieuwe en unieke producten kennen op hun Bazaar des Cyclistes, waar lokale cyclepreneurs een hele dag lang hun fietsproducten aanbieden.

Praktische info

Provinciestraat 82 (Giraffenplein, achterkant Zoo), 2018 Antwerpen
Open van maandag tot en met vrijdag van 9u tot 17u en zondag van 20u tot 17u

Meer info via www.vitesse.cc

Beeld: Rik Dewilde

nog meer: wooninspiratie