Gezellig eten bij Ma & Ik in Gent

Het kruidenierswinkeltje in de Aannemersstraat in Sint-Amandsberg stond jaren leeg, tot het moeder-dochterduo Véronique Bayens en Lien Rogiers het nieuw leven inbliezen. Een grondige renovatie later werd Ma & Ik geboren. Een cosy eethuisje voor wanneer je snakt naar mama’s kookkunsten.

Thuis, maar dan anders

Geen fut om te koken, maar wél zin in een lekkere, zelfgemaakte – bij voorkeur door je mama – maaltijd. Wat nu? Gentenaren springen dan op hun fiets richting Ma & Ik. Een plaatsvervangende thuis waar je je voetjes onder tafel kan schuiven en kan genieten van verse soep, rijkelijk belegde boterhammen, een stevige kom pasta of handgerolde balletjes in tomatensaus. Zoals thuis, maar dan een tikje anders. Véronique (Ma) en Lien (Ik) zweren bij seizoensproducten van plaatselijke leveranciers. Ze denken ook aan de allerkleinsten met een aangepaste kaart. Van maandag tot vrijdag kan je terecht in deze tweede thuis van 11u tot 21u. Maar ook op zaterdag soigneren ze je van 9u tot 17u als jouw koelkast leeg is. Met bio yoghurt, homemade granola, vers fruit, banana pancakes, kraakvers brood met beleg… Het enige verschil met thuis is dat je niet in je pyjama kan komen opdagen.

Look & feel

De buitengevel van Ma & Ik valt op door de witte tegeltjes; een knipoog naar het kruideniersverleden. Binnen is het licht en fris met een mintgroene accentmuur en meubels in blank hout. Sanseveria’s zorgen voor een dosis groen.

Wil je al dat zelfgemaakt lekkers meenemen naar huis? Vul dan voor 11u het bestelformulier in om de lunch te reserveren. Voor het avondmaal heb je tot 18u de tijd.

Praktisch

Ma & Ik
Aannemersstraat 1A
9040 Sint-Amandsberg

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie