Ensemble in Kortrijk: 3 zusjes met een passie voor mode

Marie-Léonie (29) is mode-ontwerpster, Maxine (25) eventmanager en Marie-Julie (32) interieurarchitect. De drie getalenteerde Stock-zusjes bundelden hun krachten samen tot Ensemble (what’s in a name): een unieke mode-, interieur- en lifestylewinkel in de Grijze Zusterstraat in Kortrijk.

Stock together

Ensemble is een echt familiebedrijf. Naast de drie zussen werkt ook vader Stock mee aan het meesterwerk van zijn dochters. Als grafisch ontwerper en fotograaf ontwierp hij de huisstijl en het logo. Moeder Stock neemt de administratie op zich. De Stockjes stick together.

High fashion in Kortrijk

De ontwerpen van Marie-Léonie zijn fun, kwalitatief en supertrendy. Je koopt een pièce unique zonder er je broek aan te scheuren. Met een jurk van deze Stock-zus kan je overdag gaan lunchen of ’s avonds de show stelen op een feestje. Multifunctioneel, modieus én mooi. In de winkel vind je ook de collectie Fashionable en Lovable: sweaters en t-shirts die gepersonaliseerd kunnen worden naar wens. Maar Marie-Léonie houdt zich ook bezig met echt maatwerk. Als je een outfit zoekt voor een speciale gelegenheid kan je op de eerste verdieping van Ensemble jouw droomontwerp met haar bespreken. En dan is er nog het label La P’tite Léonie voor de allerkleinsten. Modebewustheid moet je met de paplepel meegeven, moet Marie-Léonie gedacht hebben. Je komt bij ‘Ensemble’ niet alleen voor kleding, maar ook voor mooie interieuraccessoires zoals kussens, poefs, tapijtjes, plaids of manden. En net zoals bij de kleding kiezen de zussen voor kwaliteit en originaliteit.

Het interieur

De toonbank is een echte eyecather. Hij werd op maat gemaakt en bestaat uit ultramarijnblauw gespikkelde tegels. Blauwtinten zie je ook terug in het tapijt, het portaal, de gordijnen, de accentmuur en de toonbank. Het blauw wordt aangevuld met warme, gouden accenten en fris wit. Zus Marie-Julie maakte van de winkel een echte blikvanger. Ensemble straalt luxe uit zonder stijf te zijn. Het is een must visit als je naar Kortrijk komt.

Praktisch

Ensemble bezoek je in de Grijze Zusterstraat 1a in Kortrijk. Open op ma, woe, do, vr & za van 11-18u.

nog meer: wooninspiratie