Een ode aan chocolade bij Antwerps restaurant Octave

Chocolate lovers, unite! Misschien ken je het belevingsmuseum Chocolate Nation in Antwerpen al? Dan moet je zeker ook eens langsgaan bij het aangrenzende restaurant. Octave is volledig gewijd aan onze wereldberoemde Belgische chocolade. Hou zeker een plekje vrij voor een van hun heerlijke chocoladedesserts.

Art nouveau

Restaurant Octave bevindt zich in een prachtig pand op het Astridplein in Antwerpen. En dan heb je de binnenkant nog niet gezien! Het interieur komt net uit een Franse film, met art nouveau elementen en een mix van fluwelen meubels, oudroze en gouden afwerkingen. Als je op de eerste verdieping aan het raam gaat zitten, heb je door de grote glaspartijen een uitzicht op het prachtige treinstation Antwerpen-Centraal (dat trouwens behoort tot één van de mooiste stations ter wereld!).

Belgische keuken

Bij Octave geniet je van de pure Belgische keuken met een hedendaagse twist. De keuken werkt met verse ingrediënten en seizoensgebonden producten. In dit restaurant mag je het dessert niet overslaan! De desserts met véél chocolade worden in hun eigen Bean to Bar atelier klaargemaakt, waar de chocolatier zijn eigen cacaobonen roosters en eigenhandig verwerkt tot chocolade. Loopt het water je al in de mond?

Octaaf Callebaut

De naam van het restaurant verwijst naar de Belg Octaaf Callebaut. Octaaf kwam uit een familie van bierbrouwers, maar was zelf niet zo’n bierliefhebber. Maar zijn vader gaf hem toch een productielijn in de brouwerij en zo begon Octaaf met het experimenteren met cacaobonen. In 1911 bracht hij zijn eerste chocolade ter wereld, een goedje dat niet alleen alle fabriekmedewerkers betoverde, maar later ook de hele wereld. Vandaag maakt Callebaut al meer dan 100 jaar chocolade in de grootste chocoladefabriek ter wereld. Octaaf en zijn vrouw Juliette krijgen dan ook een prominente plaats aan de muur in het restaurant.

Praktisch

Octave is alle dagen op vanaf 10u00.
Koningin Astridplein 8
2000 Antwerpen

Shop de stijl van restaurant Octave

Fotografie beeld 2: Marjorie Romeijn

nog meer: wooninspiratie