Eco Hotspots: Barcelona

Tijd voor de zomer, tijd voor een stedentrip, dus tijd om de Eco Hotspots: Barcelona op een rij te zetten. En we beloven je, van al deze hotspots krijg je spontaan zin om een reisje naar Barcelona te boeken! Wij zochten de 5 leukste Eco Hotspots voor je uit.

mother

"home

 

1. Home on Earth

Als je op zoek bent naar een echte Eco Hotspot, zit je bij Home on Earth goed. Bij Home on Earth is alles duurzaam, fairtrade, eerlijk, organic… Handgemaakte zeepjes, mooie sieraden, handige keukenspulletjes. Bovenaan zie je een indruk van de winkel.

2. The Green Farmers

The Green Farmers is een klein biologisch winkeltje met organic veggies, fruit, thee, kruiden en nog veel meer biologische producten. Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

3. Hotel Casa Camper

Dit eco-friendly hotel ligt in hartje Barcelona en is dus ideaal voor lange warme zomeravonden en shoppen in het centrum. Extra fijn omdat ze o.a. bewust met waterverbruik omgaan (afvalwater wordt hergebruikt als toiletwater), solarpanels gebruiken en gebruik maken van ecologische schoonmaakmiddelen.

4. Ecoology

De kledingwinkel Ecoology staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Zij werken met natuurlijke, organische en gerecyclede materialen. De shops van Ecoology in Barcelona zijn op meerdere plekken te spotten. Een overzicht van de winkels in Barcelona vind je hier.

5. Mother

Heb je zin in een health boost? Voor de lekkerste sapjes en superfoods kon je tot kort terecht bij Mother. Het assortiment bestond uit cold pressed juices, oftewel, de sappen werden geperst bij koude temperaturen. Zo blijven alle vitaminen en mineralen goed behouden. Als je Mother verliet, voelde je je weer helemaal fit en gezond. Ondertussen hebben de uitbaters een nieuwe bar geopend, Green Shots. En ja, ook hier kan je terecht voor die verfrissende cold pressed juices. Zeker uitproberen dus!

Ben je op zoek naar nog meer geweldige hotspots? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie