De Dutch Design Week 2018 komt eraan!

Van 20 tot en met 28 oktober is het opnieuw feest bij onze Noorderburen, dan vindt de Dutch Design Week in Eindhoven plaats. Je kan er ook dit jaar opnieuw terecht om werk en concepten van meer dan 2600 ontwerpers te ontdekken. En dat doen we massaal, maar liefst 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland reizen naar de lichtstad af. Ga jij ook?

Thema Dutch Design Week 2018

‘If not us, then who?’ Met dit thema belooft de Dutch Design Week 2018 verrassend, uitdagend en vernieuwend te worden. Alles – van de zetel waarin je zit tot de tafel waaraan je elke ochtend de voeten onder tafel schuift – werd namelijk ooit met een bepaald idee ontworpen. Een designer heeft dan ook enorme verantwoordelijkheden. Hoe kan het anders? En beter? Ontwerpers hebben op deze vragen authentieke en verrassende antwoorden en het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, ook aan jou. If not us, then who?

Kies een design route

Met meer dan 100 locaties en ruim 400 evenementen is het slim om van te voren een planning voor je uitje naar Eindhoven te maken. Populaire locaties zijn Strijp-S, Sectie-C, Piet Hein Eek en de Graduation Show in de Design Academy Eindhoven. Toch zijn ook de minder bekende locaties een bezoek waard. Bekijk hier alvast het programma van de Dutch Design Week. Handig: kies een door de Dutch Design Week samengestelde design route, zodat je er zelf geen hoeft samen te stellen.

Van locatie naar locatie met de taxi of op de fiets

De openingstijden variëren per locatie, maar over het algemeen zijn de meeste locaties van 11.00 tot 18.00 uur open. Tip! Maak gebruik van een gratis taxi die je van de ene naar de andere locatie brengt. Stap in een taxi bij het Lichtplein, Stadhuisplein, Klokgebouw of Piet Hein Eek. Wil je meer locaties bezoeken? Huur dan voor 10 euro een fiets. Wees er wel op tijd bij, want je bent lang niet de enige die voor deze mogelijkheid kiest.

Maak er een citytripje van

Voor wie nog zou twijfelen: Eindhoven is niet alleen een bezoek waard omwille van z’n interieurbeurs, er zijn ook tal van toffe adresjes. Doe hier alvast wat inspiratie op!

Bestel hier je ticket voor de Dutch Design Week.

Bron beeld: 1. Dutch Design Week | Fotografie Ruud Balk – 2. Dutch Design Week | Fotografie Iris Rijskamp – 3. Dutch Design Week | Fotografie Max Kneefel

nog meer: wooninspiratie