De wereld rond bij Madam Jeanne

Na hun wereldreis zaten Laurence en Niels boordevol goede ideeën voor een nieuwe zaak. In december 2017 openden ze Madam Jeanne, een eetcafé waar ze traditionele gerechten in een nieuw jasje steken. 

Bandencentrale

Het verhaal van Madam Jeanne begint bij Bandencentrale Pieters, waar Laurence’s meter Jeanne jarenlang werkte. Ze stond er niet alleen in voor de administratie, maar vulde ook dagelijks alle werknemersmagen. De geschiedenis van het pand en de wereldreis die Laurence en haar vriend Niels maakten, vormden de rode draad voor hun eetcafé. Zowel in het menu als het interieur zijn er elementen van terug te vinden. Zo verwerkten ze oude velgen in hun verlichting: duurzaam en goodlooking! De combinatie van een modern interieur met een originele kaart (én zonneterras) maken van Madam Jeanne al een tijdje de nieuwe place-to-be in Lebbeke.

Sharing is caring

Bij Madam Jeanne draait alles rond beleving. Veel van hun gerechten kregen een internationale twist, een knipoog naar hun wereldreis. Zo serveren ze American pancakes, maar ook yoghurt met granola en fruit om je dag stevig mee te beginnen. De gerechten zijn niet alleen enorm lekker, maar ook Instagramwaardig. Een bezoek waard, dus! Mag het toch wat meer zijn? Laat je dan verrassen en probeer het Madam Jeanne’s Full Option-ontbijt of ga langs voor een lunch. Met hun uitgebreide assortiment aan toasties, burgers en salades verlaat je het pand zeker niet met een lege maag!

Zoete zaterdag

Ben je een echte zoetebek die graag volop geniet van het weekend? Bij Madam Jeanne hebben ze een goedgevulde dessertenkaart, van brownies tot rijstpap en kaastaart. Je kan er ook terecht voor pannenkoeken met ijs, confituur of suiker. Toch liever zoet én fruitig? Probeer dan eens de pannenkoeken met blauwe bessen en ahornsiroop of pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes. Genot gegarandeerd!

Praktische info

Brusselsesteenweg 69, 9280 Lebbeke
Open van dinsdag t.e.m. zaterdag tussen 09u30 en 21u30 en zondag van 09u30 (enkel brunchen op reservatie)
Gesloten op maandag
Meer info via madamjeanne.be

Foto’s: Ilse Fimmers

nog meer: wooninspiratie